80 meter lang populær lysinstallation vender tilbage
Radio & podcast
menu-close

80 meter lang populær lysinstallation vender tilbage

24. januar 2018 |

Ofelia Plads bliver endnu engang belyst. Det samme gør du, når du skal hente drikkevarer. Kodeordet er: Lysterapibar.

The Wave vender tilbage på Ofelia Plads

Under Frost Festival 2017 havde det 80 meter lange interaktive lys- og lydværk The Wave premiere, og det var fra sin plads på Ofelia Plads et københavnsk fyrtårn.

Modtagelsen af værket, der er skabt af lysdesignkollektivet Vertigo (tidl. Obscura Vertigo), var over al forventning, og derfor bliver The Wave sat op igen i år fra den 4. februar til vintertiden slutter d. 25. marts.

I år fremstår The Wave på ny vis, da værket har fået komponeret to nye lys- og lyduniverser. Det første er af visual artist Frederik Svanholm fra Vertigo og musiker og komponist  Mikkel Meyer. Den 25. februar får “The Wave” et nyt udtryk, hvor både lys- og lydside er skabt af Jonas Fehr, som fortolker Ofelia Plads’ maritime historie.

Med 80 sensorer fordelt på de 40 fire meter høje trekantede porte er værket programmeret til, i begge indholdsperioder, at reagere med lys og lyd på besøgendes bevægelser gennem installationen. På den måde er de besøgende kontinuerligt med til at skabe værkets udtryk ud fra Vertigos produktioner.

The Wave har netop været en tur udenlands, da den i weekenden blev udstillet som del af den storslåede London-lysfestival Lumiere, hvor flere end 100.000 i løbet af festivalen besøgte værket, men Frost Festival og Ofelia Plads kan altså igen præsentere successen for Københavnerne d. 4. februar til 25. marts. Det er helt gratis at opleve The Wave, som er tændt alle dage fra kl. 06-24.

LÆS ARTIKEL BESØG MÆRSK TÅRNET OG BLIV KLOGERE PÅ HJERTET

Lyset er i det hele taget et tema på Årets Frost Festival. I år er Frost Festival blevet inviteret til at gøre medlemsklubben Klub til et kulturelt centrum under festivalen. Det sker med Lysterapibaren, der omdanner et lokale i kælderen under Klub i midten af København til en stor glødende energikilde: en lysterapibar. Lysterapibaren er designet og bygget af Studio David Thulstrup, som gennem arkitektur og design skaber et socialt rum, hvor gæsterne får energi til resten af vinteren gennem lysterapi og sociale aktiviteter.

Musikken i Lysterapibaren leveres igennem soundtracks, der passer til tidspunktet på dagen. Til formiddagene har den tyske pianist Martin Kohlstedt komponeret et værk, mens Kasper Bjørke står for eftermiddagene og Heartbeats-radiovært Christian d’Or for aftentimerne. Gennem måneden arrangerer Klub madklub, fredagsbarer, filmklub og yoga. Lysterapibaren er åben alle dage i Klubs åbningstid fra d. 5.-25. februar.

Skygazer
Lysværket ‘Skygazer’ bliver udstillet i Rundetaarns Bibliotekssal d. 6.-25. februar. Gæster til ‘Skygazer’ vil opleve en kunstigt skabt nat af lys og lyd. Loftet omdannes til et himmelhvælv, som skiftesvist illuderer en stjerneklar nat og byens aura af kunstigt lys, der begrænser synligheden af nattens naturlige lys fra stjernerne og månen. Samtidig skaber et helt særligt soundtrack en dyb ro i udstillingen. ’Skygazer’ er skabt af Frosts egne lysdesignere og undersøger forholdet mellem lys og mørke ud fra tidens debat om lysforurening og Rundetaarns funktion som først videnskabeligt observatorium og siden som folkeobservatorium. “Skygazer” vil fra d. 6.-25. februar være åben i Rundetaarns åbningstid og ikke mindst danne ramme for syv koncertaftener.

LÆS MERE PÅ FESTIVALENS HJEMMESIDE 

Redaktionen