Heartbeats » Livsstil » Mad » Veganerhotdog er med til at fremtidssikre IKEA

Veganerhotdog er med til at fremtidssikre IKEA

23. februar 2018 | Martin Finnedal

Veganerhotdog er med til at fremtidssikre IKEA

Besøger du IKEA i Danmark, står menuen stadig på köttbullar, franske hottere og kanelbullar.

Men tager du turen over sundet kan du for eksempel nyde en lakta-ovo-vegetarisk lasagne. Altså en lasagne lavet uden kød, æg og mælkeprodukter.

Tanken er, ifølge en artikel i avisen Sydsvenskan, at lasagnen på sikt skal være et globalt standardprodukt

Samtidig tester man en veganerhotdog. En hotdog som loves introduceret til samtlige europæiske varehuse i løbet af august.

Begge produkter er en del af en større strategi, som er en reaktion på, at vi bliver flere og flere i verden, og at kødproduktion ikke er bæredygtig.

Missionen er løbende at udskifte animalsk protein med planteprotein fra havre og gule ærter.

Urban farming
I første omgang kommer råvarerne fra det tyske firma Amidori, men IKEA er allerede i gang med selv at producere plantebaseret protein. Det foregår i indendørs siloer oplyst af LED-lys, såkaldt Urban Farming.

Målet er ifølge artiklen i Sydsvenskan, at IKEA i fremtiden skal være fuldstændig selvforsynende med grøntsager.

Læs mere om vegetarlasagnen hos IKEA Malmø

IKEA lover, at man ikke har planer om at fjerne köttbullarne.

Salg af fødevarer udgør i øjeblikket 5 % af IKEAs samlede omsætning.

PODCAST LYT TIL HEARTBEATS’ MADPODCAST, FØR VI SPISER