STRANGER THINGS FÅR NY SÆSON
Radio & podcast
menu-close

STRANGER THINGS FÅR NY SÆSON

31. august 2016 |

Endnu flere mærkelige ting til næste år!

Så blev det endelig officielt at den populære Netflix-serie Stranger Things får ny sæson med premiere til næste år.

Der har verseret flere rygter på det seneste der har peget i retning af en ny sæson, men nu skulle den altså være helt sikker. Nu kan du godt begynde at glæde dig til et gensyn med Dustin, Mike, Lucas, El(?) og alle de andre fra den lille by Hawkins.

Hvis du endnu ikke har fået set 80’er pastichen Stranger Things, så er det kort fortalt en fantastisk medrivende hyldest til alting 80’er med Spielberg, Carpenter og Stephen King referencer. Omdrejningspunktet er en sammentømret drengegruppe i den lille flække Hawkins i delstaten i Indiana, hvis liv bliver vendt op og ned efter en række gruopvækkende hændelser. The Duffer Brothers, de relativt ubeskrevede folk bag serien, har formået at genskabe en tone og et udtryk, som man ikke har set siden Goonies og E.T. De to brødre holder sig heller ikke tilbage med kultfilmsreferencer til de tidlige 80’ere, om det så er filmplakater, Dungeons & Dragons, det sprøde soundtrack eller deciderede skud-for-skud gengivelser.

Stranger Things er dog meget mere end blot et nostalgitrip, og det er især seriens unge cast der har draget massere af fans imod dens overnaturlige univers. Det er i hvert fald fortjente roser der tilfalder de unge skuespillere, der med deres charmerende og uimponerede præstationer fanger de følsomme dynamikker i drengegruppen.

Med første sæson af Stranger Things har 80’ernes æstetik ramt os i sylten nærmest ud af det blå. Spørgsmålet er om vi (til næste år) vil glædes og overraskes i samme grad som serien hidtil har formået, eller om dens kitsch faktor snart bliver passé. Lige nu vil man jo bare have mere af det gode og onde, af det morsomme og tragiske. Så lad os håbe på endnu en overraskelse fra Duffer brødrenes trylleri.

Sæson 2 eller ej, så må vi være folkene bag Stranger Things evigt taknemmelige for at have givet os hjerteskærende øjeblikke, som når Peter Gabriels cover af ”Heroes” omfavner dig blidt når du har allermest brug for det (hulk hulk), eller når teenage-heart-throb Steve endelig får et gok i den velfriserede anderumpe. Den minutiøse næse for timing og tempo skyder Stranger Things ud et sted hinsides patos. Et sted hvor det ”unheimlich” regerer og hvor der længes efter hjemmets varme dyne på en regnfuld efterårsdag.

Sæsonafslutningen lovede da også mere af det uhyggelige og mystiske i fremtiden, og selvom det er sparsomt med detaljer fra Netflix side, om hvad der kommer til at ske i Hawkins, så har der vel sjældent været så store forventninger til en opfølger siden True Detective – og vi ved jo alle sammen hvordan det gik.

Se teaseren med den sprøde temamusik her:

 

Redaktionen