Heartbeats » Livsstil » Tech » Sonos er klar med en højttaler, alle kan tale til

Sonos er klar med en højttaler, alle kan tale til

5. oktober 2017 | Søren Vestergaard Thiesen

Sonos er klar med en højttaler, alle kan tale til

– ”Jeg vil gerne høre den Johnny Cash plade dér, den med det sorte cover.”
– ”Og begynd med den sang, der starter med There are places I’ll remember… – vil du sætte den på i soveværelset?”

Ovenstående kunne være en samtale med den nye Sonos One-smarthøjttaler, som firmaet sender på markedet d. 24 oktober. Og den er smart, fordi du kan tale til den – ved hjælp af såkaldt ’voice activation’.

Onde tunger vil mene, at Sonos er bagud på markedet, når de først udsender en smarthøjttaler nu. Apple har haft en på markedet i et stykke tid. Forskellen er dog, at Sonos er en åben platform, der både understøtter Amazon, Google, Spotify og såmænd også Apples systemer.

Det vil sige, at uanset hvilken digital assistent, du bruger, kan den benyttes med Sonos One.

Med potentielt alle om bord vil brugerne ikke længere blive tvunget til at vælge mellem producenterne. Det er det marked, Sonos One håber at ramme. Ifølge firmaet selv er Sonos One ”den eneste intelligente højttaler, du behøver.”

I 2018 udsender Sonos sit udviklerprogram, så man selv kan skabe sine egne programmer til at øge brugeroplevelsen. Sonos vil stå til rådig med support og hjælp til eventuelle udviklere.

Højttaleren er designet således, at du ikke behøver at råbe i håb om at blive forstået af din digitale assistent. Sonos One er nemlig udstyret med seks mikrofoner og en støjdæmpende algoritme, så den fokuserer på den rigtige person, hvis der er flere, der taler samtidigt.

Prisen lander på 1699 kr. og kan forudbestilles på www.sonos.com.

 

—————————

OBS: Glæder du dig til at bruge højttaleren med Google Assistent, skal du være skarp på engelsk. Vi tjekkede Google Assistent på dansk, og fik følgende resultat.

Google Assistent forstår ikke dansk

Google Assistent forstår ikke så meget af det danske sprog.

Læs videre