Pernille Vermund om kvindekvoter: En hån mod den kompetente kvinde
Radio & podcast
menu-close

Mod til at lede: Pernille Vermund om kvindekvoter: En hån mod den kompetente kvinde

13. marts 2018 | | En del af serien Mod til at lede

Asger Aamund har inviteret formanden for partiet Nye Borgerlige i studiet til en snak om, hvorvidt det er en god idé med kvoter for at få flere kvinder ind i virksomhedernes bestyrelser.

er erhvervsleder, debattør og mediepersonlighed. Asger er bl.a. ambassadør for Fair Trade Mærket, medlem af European Councill on Foreign Relations og erformand for Alzheimer-Forskningsfonden.

Afspil podcast

Podcasten er sponsoreret af Mercedes-Benz Danmark.

Podcasten er en videreudvikling af tv-konceptet ‘Drive – mod til at lede’, som var en række tv-udsendelser, der portrætterede kvindelige ledere. I forlængelse af dette koncept sætter Asger Aamund fokus på løsningerne og ikke problemerne. Podcasten er samtidig drevet af værtens egen ledelseserfaring og en aldrig tilfredsstillet nysgerrighed på, hvad ledere, meningsdannere og profiler i det danske erhvervsliv tænker. 

I dette afsnit har Asger Aamund besøg af Pernille Vermund.

Vermund er leder af det nationalliberale parti, Nye Borgerlige, der måske kommer i folketinget ved næste folketingsvalg. Pernille Vermund er inderligt imod kvoter, der skal sende kvinder ind i virksomhedernes bestyrelser. Hun mener, at kvoter er en hån mod kompetente kvinder, fordi kvoter vil gøre enhver kvinde til en kvotekvinde.

Hvis vi først åbner for en kvoteordning, vil der snart komme krav fra offentligheden om, at andre minoriteter skal være repræsenteret. Vi kan således forvente en bøssekvote og kvoter for indvandrere og handicappede, mener hun. Pernille Vermund går ind for fri konkurrence om pladserne i direktion og bestyrelse uden hensyn til køn. Hun mener, at dygtige kvinder kan nå de mål i det moderne samfund, som de stræber efter og nævner kvinders dominans i politik som et godt eksempel.

Du kan også lytte til podcasten i iTunes.

Asger Aamund

er erhvervsleder, debattør og mediepersonlighed. Asger er bl.a. ambassadør for Fair Trade Mærket, medlem af European Councill on Foreign Relations og erformand for Alzheimer-Forskningsfonden.