Heartbeats » Podcast » Carl Christian Ebbesen om kultur-eufori, irritation og glæde

Som Winston vist sagde: Carl Christian Ebbesen om kultur-eufori, irritation og glæde

14. december 2017 | Janne Villadsen og Morten Hjortshøj

Carl Christian Ebbesen om kultur-eufori, irritation og glæde
Afspil podcast

Da bomberne fløj Under Anden Verdenskrig, foreslog den britiske finansminister, at man skar i kulturstøtten og brugte pengene på krigsindsatsen.

“Hvad er det så, vi kæmper for ?” svarede Winston Churchill ifølge legenden.

‘Som Winston vist sagde’ er en podcast om kultur og følelser. Sammen med en aktuel person sætter vi følelser på alt fra knækprosa og teater til heavy metal og kunst og undersøger kulturens potentiale for at samle os i en tid, hvor fællesskaber rystes. Bag podcasten står vært Janne Villadsen og redaktør Morten Hjortshøj.

I tredje udgave af ‘Som Winston vist sagde’ beder vi Københavns kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen fra Dansk Folkeparti udpege tre forskellige kulturoplevelser, der har gjort ham henholdsvis euforisk, irriteret og nostalgisk.

“Dengang var det utænkeligt, men nu kan vi jo sagtens stå 30.000 mennesker inde på Rådhuspladsen og høre Morten Breum og hoppe i takt”, siger han om technomusikkens udvikling fra dengang, han tog til sin første technofest i Indien i begyndelsen af 1990’erne.
Vi taler også om graffiti i byrummet, lytter til Pet Shop Boys og vender tilbage til EM-sejren i 1992 og spørger: Er sport som kulturform særlig god til at skabe fællesskaber?

Carl Christian Ebbesen (DF), født 1968, har sidder som kultur- og fritidsborgmester i København siden 2013. I 1995 var han med til at stifte Dansk Folkepartis Ungdom. Har siden 2004 været næstformand i Dansk Folkepartis landsorganisation.