Heartbeats » Podcast » Eva Mulvad om Leonard Cohen, bådflygtninge og et madteater

Som Winston vist sagde: Eva Mulvad om Leonard Cohen, bådflygtninge og et madteater

30. november 2017 | Janne Villadsen og Morten Hjortshøj

Eva Mulvad om Leonard Cohen, bådflygtninge og et madteater
Afspil podcast

I anden udgave af Heartbeats nye kulturprogram ‘Som Winston vist sagde’ beder vi dokumentaristen Eva Mulvad udpege tre forskellige kulturoplevelser, der har gjort hende henholdsvis overrasket, trist og optimistisk.

“Det var som om, vi stadig var i nazi-tiden og man vidste, at koncentrationslejrene var der, men man gik stadig rundt og bagte boller om morgenen”, siger hun om den magtesløshed og tristesse, der ramte hende efter at have set italienske Gianfranco Rossis film ’Havet brænder’ om bådflygtningene på øen Lampedusa.

Vi besøger også et madteater, hvor Karen Blixens ’Drømmerne’ åbnede nye horisonter og fællesskaber, og til en livsbekræftende koncert med Leonard Cohen, som Eva Mulvad har opkaldt sin søn efter.

Eva Mulvad, født 1972, er prisvindende dokumentarist, instruktør og produver. Han står blandt andet bag dokumentarerne ’The Good Life’ (2010) og ’A Modern Man’ (2017) og medgrundlægger af Danish Documentary.

Da bomberne fløj Under Anden Verdenskrig, foreslog den britiske finansminister, at man skar i kulturstøtten og brugte pengene på krigsindsatsen.

“Hvad er det så, vi kæmper for ?” svarede Winston Churchill ifølge legenden.

‘Som Winston vist sagde’ er en podcast om kultur og følelser. Sammen med en aktuel person sætter vi følelser på alt fra knækprosa og teater til heavy metal og kunst og undersøger kulturens potentiale for at samle os i en tid, hvor fællesskaber rystes. Bag podcasten står vært Janne Villadsen og redaktør Morten Hjortshøj.