Heartbeats » Samfund » Mennesker » Ny podcast: Drab, diagnoser og dom

Ny podcast: Drab, diagnoser og dom

14. november 2017 | Martin Finnedal

Ny podcast: Drab, diagnoser og dom

Foto: Thomas Tolstrup

93 procent af alle indsatte har tegn på psykisk sygdom. Det viser en undersøgelse foretaget blandt varetægtsarrestanter i Vestre Fængsel.

Spørgsmålet er derfor: Er det de syge, vi sætter i fængsel, eller bliver man syg at ende der.

En ny podcast på Heartbeats, Forbrydelse og Straf, træder ind i de kriminelles verden og undersøger, hvorfor de gør, som de gør, og hvad vi gør ved dem.

Emnerne er blandt andet ADHD-diagnose og bias i retssager – altså at din risiko for at blive dømt er større, hvis du rent faktisk ligner en kriminel.

Ikke mindst ser Forbrydelse og Straf, der er Danmarks eneste kriminologiske podcast, på nogle af de mest spektakulære drabssager i Danmark.

Tidligere underviser på Politiskolen
Vært er journalist Janne Aagaard, der har undervist på Politiskolen, været redaktør for Rigspolitiet og krimi-reporter på Ekstra Bladet. Hun har desuden læst kriminologi ved University of Melbourne.

”Jeg besøgte det svenske Kumla-fængsel i 1998, og siden har jeg været optaget af forbrydelse og straf. De hærdede kriminelle på stedet var begavede, reflekterende og nemme at tale med – det satte mange tanker i gang om, hvordan vi som samfund straffer og hvad, vi gerne vil opnå ved at sætte folk i fængsel. Det forsøger jeg at udforske i programmerne.”

Forbrydelse og Straf bliver gæstet af blandt andre sociolog Nichlas Permin Berger, kriminolog Linda Kjær Minke, forsvarsadvokat Thorkild Høyer og professor i etik og retsfilosofi Jesper Ryberg.

I tre af programmerne får Janne Aagaard desuden selskab af medvært Knirke Egede. De to har arbejdet sammen på Ekstra Bladets kriminalredaktion. Knirke Egede er – i samarbejde med tidligere kriminalinspektør Jørgen Bach – forfatter til bogen ”Gerningsstedet”.

Drabskvinder og fjerndrab
”Vi går her lidt mere anekdotisk til værks og kigger på gamle drabssager under forskellige temaer som drabskvinder og fjerndrab,” forklarer Janne Aagaard.

Forbrydelse og straf sendes hver anden onsdag. Første udsendelse sendes onsdag 15. november.

SE OGSÅ: Justitsminister Søren Pape Poulsen besøgte Borgen Late Night 2. november

Justitsminister Søren Pape Poulsen besøgte i aftes Henrik Qvortrup og Lars Trier Mogensen i programmet Borgen Late Night. Justitsministeren er klar med et spritnyt initiativ, der skal hjælpe med at stoppe bandekrigen. Vil det virke? Eller er det bare et slag i luften? Se hele Borgen Late Night her https://www.facebook.com/heartbeatsdk/videos/701273703411162/ Borgen Late Night er sponsoreret af jyskebank.tv

Opslået af Heartbeats på 3. november 2017

Læs videre