Ny festival går lige til grænsen - og måske over
Radio & podcast
menu-close

Ny festival går lige til grænsen – og måske over

31. oktober 2017 |

Fra d. 3. november indhylles København i en sky af moderne kunst, når den eksperimenterende musik indtager byens spillesteder og museer.

Cand.mag. i journalistik og filosofi. Skriver om kultur, videnskab og teknologi. Kontakt: soren@heartbeats.dk

Foto: Hideto Maezawa

En fransk saxofonist, japansk støjmusiker og en belgisk-congolesisk lydkunster kommer ind på en bar.

Sådan kunne man i korte træk forklare årets Gong Tomorrow-festival.

D. 3. til 11. november bliver København skueplads for landets største festival for eksperimentel musik. Det bliver et sandt overflødighedshorn af grænsesøgende musikoplevelser fra hele verden. Der, hvor installationskunst møder koncertformatet, og skør musik opstår.

LÆS ARTIKEL Haven: En ny festival til sanserne

”Mit bedste råd er at gå til festivalen med nye og åbne ører. Brug lyttesansen som indgangsvinkel,” fortæller Thorbjørn Tønder Hansen, festivalleder på Gong Tomorrow.

Som noget særligt dette år har festivalen fokus på museer. Derfor vil man finde lydkunst og koncerter på Glyptoteket, Statens Museum for Kunst og Thorvaldsens Museum. Sidstnævnte benyttes til en 12-timers koncert og live-installation, komponeret specielt til lejligheden.

”Det er et krydsfelt mellem, hvad et museum og en musikfestival præsenterer. Drivkraften for holdet bag festivalen er, at vi med eksperimentel musik kommer steder hen, hvor man opdager noget nyt. Både for publikum, men også som optrædende. I eksperimentel musik vil musikerne udvikle sig i løbet af en koncert,” forklarer Thorbjørn Tønder Hansen.

Bliv en del af et kunstværk
I år har du mulighed for at blive en del af kunstværket ”Miracle”, når den japanske kunstner og musiker Keiji Haino inviterer 88 gæster til at spille på samme klaver. Du skal, sammen med de 87 andre ”performere”, forsøge at ramme én tangent på det helt rigtige tidspunkt.

Det er blot nogle få ud af mange lyd- og kunsteksperimenter på festivalen.

Ud over ”Miracle” kan man få et fast holdepunkt i hjemlige navne som Bisse og Mike Sheridan. Men da det er en eksperimentel musikfestival, skal man selvfølgelig ikke forvente en helt almindelig koncert.

Bisse skal optræde med netop Keiji Haino, og hvordan de to kunstneres møde udvikler sig, kan du opleve på Lille Vega tirsdag d. 7. november.

LÆS ARTIKEL Ny festival: Hent din egen Noma-mad

”Gong Tomorrow er en platform i Danmark, der ser den nye eksperimenterende musik på tværs af genrer og i mødet med andre kunstarter. Vi har en genrebred indgang til et smalt felt – og vi tror, at når publikum kommer til koncert med noget, de kender i forvejen, så bliver det en krog til at gå på opdagelse i resten af festivalprogrammet,” afslutter Thorbjørn Tønder Hansen.

Du skal købe billet hvert event, du vil opleve. Programmet og billetterne finder du her, og priserne varierer fra 0 til 200 kr.

Søren Vestergaard Thiesen

Cand.mag. i journalistik og filosofi. Skriver om kultur, videnskab og teknologi. Kontakt: soren@heartbeats.dk