Nina Persson er tilbage. På svensk. Og med en politisk dagsorden.
Radio & podcast
menu-close

Nina Persson er tilbage. På svensk. Og med en politisk dagsorden.

28. februar 2018 |

En ny forestilling på Malmøs Stadsteater skal gøre unge mere engagerede i demokratiet.

Uddannet journalist i 1998 og har siden arbejdet for blandt andet Fyns Amts Avis, DR TV, Politiken, Roskilde Festival og i Forsvaret.

Foto: Pressefoto

Nina Persson brød stort igennem med Cardigans.

Så tog hun til New York og boede i en del år, med sin amerikanske mand, sangskriver og forfatter Nathan Larsson, men i 2015 efter parret var blevet forældre flyttede de tilbage til Malmø.

Nu skal hun optræde på Malmö Stadsteater med Medborgerbandet, som er en ny svensk bevægelse med det formål at få især unge til at interessere sig mere for demokratiet.

”Jeg begyndte at interessere mig meget for politik i USA, og da vi flyttede tilbage i 2015, var det midt i den flygtningekrise, der fyldte meget i Malmø. Det var meget in your face, og jeg følte, at jeg var nødt til at gøre noget. Nu jeg er blevet forælder må jeg gøre en indsats,” siger Nina Persson til det svenske kulturmagasin Sverige. (Obs interviewet med Nina Persson begynder 6.34 minutter inde i indslaget).

LÆS ARTIKEL TRUMP PUSTER NYT LIV I PROTESTSANGEN

Demokratiet lugter mærkeligt
Medborgerbandet er inspireret af The Citizen Band i New York, som hun var en del af i årevis. Gruppen, som består af musikere, skuespillere og dansere lavede en række politiske forestillinger blandt andet i forbindelse med valgkampen op til det amerikanske præsidentvalg i 2008.

Den ide har har Nina Persson og medinitiativtager Gudrun Hauksdottir, som er lokal musiker og arrangør, overført til Sverige og det har ud over en teaterforestilling resulteret i en EP.

Førstesinglen Var Ligger Sverige er tilgængelig nu.

Var ligger Sverige

Nina Persson er klar med sin første single på svensk. Var ligger Sverige er blevet til i samarbejde med Thomas Öberg fra bob hund og i forbindelse med en politisk forestilling på Malmö Stadsteater. Læs mere her http://heartbeats.dk/nina-persson-tilbage-paa-svensk-politisk-dagsorden/

Slået op af Heartbeats i Onsdag den 28. februar 2018

Med på EP’en og i forestillingen er blandt andre Thomas Öberg kendt fra Bob Hund.

”Jeg tror, det var Frank Zappa, som sagde, at jazzen ikke er død, den lugter bare lidt mærkeligt. Sådan er det også med demokratiet. Derfor har vi brug for samarbejder på tværs,”, siger Thomas Öberg.

Den sydsvenske redaktion af SVT har lavet et indslag, som kan ses her.

Medborgerbandets forestilling Vinnaren tar allt spiller fra 9. marts til 21. april.

Læs mere på teaterets hjemmeside.

Martin Finnedal

Uddannet journalist i 1998 og har siden arbejdet for blandt andet Fyns Amts Avis, DR TV, Politiken, Roskilde Festival og i Forsvaret.