Heartbeats » Livsstil » Le Gammeltoft: Min favorit festival

Le Gammeltoft: Min favorit festival

30. maj 2017 | Le Gammeltoft

Le Gammeltoft: Min favorit festival

Indrømmet, jeg har ikke været afsted de seneste par år pga. børn, så derfor glæder jeg mig endnu mere til at komme til Barcelona igen. Min første tur til Sonar Festival var som DR P3 medarbejder, og jeg kan huske at jeg pakkede optageudstyr for at kunne skaffe interviews og andet indhold til vores program Unga Bunga. Jeg kom blandt andet hjem med et interview med La Roux og Richie Hawtin. Ud over indhold til programmet kom jeg hjem med en åbenbaring om, hvad en festival virkeligt kan byde på.

Så hvad er det, der gør Sonar Barcelona til min favorit festival? Det er en blanding af flere ting. Lad os starte med geografien. Sonar i andre byer har på ingen måde tiltalt mig på samme måde, så Barcelona har meget med succesen at gøre. Sol, vand, varme og lange nætter påvirker udfaldet mere end positivt. Vi starter dagen ved poolen eller stranden, og tager afsted og hører musik efter frokost. Så er tømmermændene plejet og man er blevet frisk efter en dukkert. Og så er der noget ved, at stå til en strandfest kl 02 om natten i sommertøj uden at fryse og drikke sjusser, mens DJ Koze eller Michael Mayer spiller.

Læs også: Jeg vil nuancere billedet af det at være kvindelig popkunster

En anden ting er logistik og planlægning. Sonar Festival er godt planlagt. Det er nemt at komme rundt og høre musik, og de forskellige navne er programsat rigtigt. Så man raver til de store navne om natten og går på opdagelse om dagen. Det giver mening. Ud over det, så bliver alle klubber, rooftops, hoteller og fede venues taget i brug til Off Sonar DJ sets og fester, og alle verdens bedste DJs er samlet under en stor sommerhimmel.

Vigtigst af alt er programmet, og det er netop her Sonar virkeligt rammer plet. En blanding af store og små, ‘gamle’, etablerede og upcoming navne. Lad os kigge på, hvem der blandt andet kommer og spiller i år:

Anderson.Paak and the Free Nationals, Hunee, Björg, Damian Lazarus, Cerrone, Carl Craig, De La Soul, DJ Shadow, Heidi, Jon Hopkins, Little Dragon, Moderat, Nicolas Jaar, Nina Kraviz, Sohn, Soulwax og The Black Madonna… En perfekt blanding af undergrund, mainstream, klub og koncert.

Læs også: Tre kommende musikdokumentarer du skal holde øje med

Der er mange andre fede festivaler i verden man kan tage til, men Barcelona og Sonar kan nydes uden at der skal spildes for meget tid på rejse, festivalen er etableret nok til at have økonomi og renome til at tiltrække de helt store, og så er de geniale til både at kigge frem og tilbage i tiden. Noget andre kunne lære af. Jeg ser især frem til at se Cerrone, som er den mest samplede franske artist nogensinde… eller, som han selv svarer på spørgsmålet her:

Patrick Thévenin:

“Is it true that you are one of the five most sampled artists in the world?”

Cerrone:

“I will be pretentious and tell you that there aren’t five…”

Er du nysgerrig efter noget LYD på nogle af navnene, så lyt med, når der kommer en helt frisk SONAR PLAYLISTE op på sitet i næste uge.