Koncertoptagelse fra Primavera: Slackerrockens hyggeonkel på slap line
Radio & podcast
menu-close

Koncertoptagelse fra Primavera: Slackerrockens hyggeonkel på slap line

4. januar 2018 |

Mac DeMarco gøglede sig igennem sit sæt under sommerens Barcelonafestival. Hør hele den 1.11 lange koncert.

Uddannet journalist i 1998 og har siden arbejdet for blandt andet Fyns Amts Avis, DR TV, Politiken, Roskilde Festival og i Forsvaret.

Foto: Coley Brown

Man ved aldrig helt, hvad man kan forvente af en Mac DeMarco-koncert. Eller rettere, man kan med en vis ret forvente en hel del nøgenhed, en god bid jam session og et utal af klovnerier.

Således også under musikerens koncert på Primaveras hovedscene 2. juni i år.

Trommeslageren spillede således kun iført bøllehat og efterhånden som koncerten skred frem, blev der også mindre og mindre tøj på frontmandens behårede krop – som han i øvrigt udsatte for en lighterflamme.

Fandenivoldsk antihelt
Canadieren Mac DeMarco debuterede i 2012 med ep’en Rock and Roll Night Club.  Siden kom der yderligere tre studiealbums samt en stribe ep’er, livealbums og endda opsamlingsudgivelser.

Alle er de baseret på hans nærmest viseprægede lidt Lou Reed-agtige talesang, en spinkel let jazzet guitarsound og et I Don’t Give A Fuck-univers. Blandt andet har han skrevet sangen ”Ode to Viceroy”, der er, ja en hyldest til hans yndlingscigaretmærke, Viceroy.

I løbet af Primavera-koncerten kunne publikum høre en bred vifte af sange fra Mac DeMarcos produktion og han demonstrerede sit faktisk ret store hitpotentiale.

Kender man ikke den fandenivoldske antihelt er denne koncert dermed en god introduktion til ham og hans sange. Ikke mindst fordi han bortset fra en lidt upassende fake spansk accent, der får ham til at lyde som en mexicansk tegnefilmfigur, langt hen ad vejen holder sig fra de klovnerier, han er både berømt og berygtet for.

Koncertoptagelsen med Mac DeMarco er optaget af Red Bull Radio og sendes lørdag 6. december kl 15 på Heartbeats.

Du kan desuden hver eneste uge høre følgende programmer: 

 • First Floor
  First Floor er det ugentlige show, der sætter fokus på ny elektronisk musik fra hele verden.
  Fredag kl. 20.00
 • On The Floor
  On The Floor tager lytteren med på en rejse til de største elektroniske klubber og bringer optagelser fra de bedste dj- og live sets.
  Lørdag kl. 22.00
 • Counter Intelligence
  Få de gode røverhistorier fra verdens mest ikoniske pladebutikker – soundtracket af udvalgte numre fra hylderne.
  Søndag kl. 12.00
 • Headphone Highlights
  Bliv inviteret indenfor i det allerhelligste, når artister fra hele verden tager lytteren igennem personlige playlister.
  Søndag kl. 14.00
 • Main Stage
  Tag med til festival – uden at ligge i telt. Main Stage bringer live-optagelser fra de festivaler, som ikke nødvendigvis er bange for at udfordre på musikprogrammet. Her er alt fra old school raves og techno-ekskursioner til Egyptian Lover og Zebra Katz.
  Søndag kl. 18.00

 

 

Martin Finnedal

Uddannet journalist i 1998 og har siden arbejdet for blandt andet Fyns Amts Avis, DR TV, Politiken, Roskilde Festival og i Forsvaret.