Heartbeats » Livsstil » Mad » KOMOS OG HAVEN. NÅR MUSIK OG MADOPLEVELSER GÅR HÅND I HÅND

KOMOS OG HAVEN. NÅR MUSIK OG MADOPLEVELSER GÅR HÅND I HÅND

28. november 2016 | Daniel Kørner Nielsen

KOMOS OG HAVEN. NÅR MUSIK OG MADOPLEVELSER GÅR HÅND I HÅND

November måned har givet os to nye festivaler i København, som begge vil løbe af stablen for første gang i 2017. Den 16.-17. juni åbner Kongens Have op for Komos Festival, og den 11.-12. august kan man tage til Haven Festival på Refshaleøen.

De to festivaler skriver sig ind i rækken af nye typer festivaler verden over, hvor musik forenes med mad og andre kunstfelter. I Danmark fik vi sidste år Heartland Festival på Fyn, som udover musikken markedsførte sig på samtidskunst og store madoplevelser. Og siden 2011 har Northside Festival i Aarhus gjort en dyd ud af at brande sig på økologiske smagsoplevelser.

En af grundlæggerne bag Haven Festival er Claus Meyer, som ikke er ny i festivalbranchen. Sammen med Kenneth Bager har han siden 2012 afholdt mad- og musikfestivalen Apple Flower Festival på Lilleø nord for Lolland. Den lille festival med under 1000 gæster afholdes årligt i slutningen af maj, hvor det fejres, at blomstertræerne springer ud. Kombineret med et ønske om at skabe Danmarks hyggeligste festival, er fokus ligeledes på at tilbyde musik- og madoplevelser af højeste kaliber.

Komos og Haven ønsker på samme vis at forene mad og musik. Vi giver her et hurtigt overblik over festivalernes forskellige mad- og musikprofiler.

 

Konceptet: Folkene bag Komos Festival ønsker at skabe en mangfoldig folk-festival, som skal samle “flere generationer igennem musik og madoplevelser”. Festivalens tagline er FOLK AND FOOD IN THE GARDEN.

Musikken: Komos er en udpræget folk-festival. Det musikalske program har til formål at repræsentere folk-genrens spændevidde, og de første navne på plakaten understreger da også denne pointe: Udover danske Folkeklubben optræder engelske Passenger og amerikanske Flogging Molly i Kongens Have næste år. Yderligere 15 bands vil løbende blive offentliggjort.

Maden: Komos samarbejder med Kødbyens Mad & Marked og Brooklyn Brewery. Man kan blandt andet forvente street food og comfort food med et højt indhold af lokale og økologiske råvarer.

 

haven

Konceptet: Haven Festival er grundlagt af Aaron og Bryce Dessner (The National), Claus Meyer, Mikkeller og Beatbox Entertainment. Sammen ønsker de at skabe en ny type festivaloplevelse, “der forener musik- og smagsoplevelser, og leverer tårnhøj kvalitet på alle fronter”.

Musikken: Som det er tilfældet med den Dessner-grundlagte Eau Claire-festival i Wisconsin, kan man på Haven forvente sig en genremusikalsk smeltedigel af traditionelle koncerter og samspilsarrangementer. Indtil videre er Den Danske Strygekvartet, The National og den tyske elektro-duo Mouse on Mars blevet offentliggjort.

Maden: Meyer leverer maden, og Mikkeller vil stå for drikkevarerne. Med festivalens egne ord vil man kunne forvente sig et “uhørt høj” niveau på mad- og drikkefronten.