Heartbeats » Musik » Udgivelser » Ny skandinavisk musik: Køligt, varmt, elektronisk, soulet

Ny skandinavisk musik: Køligt, varmt, elektronisk, soulet

2. juni 2017 | Fabian Hansen

Ny skandinavisk musik: Køligt, varmt, elektronisk, soulet

Sommeren er over os, og god musik er som bekendt en uundværlig del af sommerhyggen. Savner du i den forbindelse alternativer til de sædvanlige kalorietomme sommerpophits, disker Heartbeats her op med en alternativ menu med svensk soul, norsk disco og dansk bas. Enjoy!

Daggi Zegreat

Daggi er en svensk sangerinde, der indtil videre blot har udgivet to numre. Kvaliteten af disse vidner dog om en lys fremtid for sangerinden med de etiopiske rødder. Daggi debuterede sidste år med singlen ‘Sommar i december’, og har netop smidt single nummer to ‘Dansa som du vill’. Sangene blander på charmerende vis soul, jazz og pop i et let tilgængeligt og opløftende udtryk, der desuden tilføres et unikt nordisk præg af de svenske tekster. Der er efter sigende en EP fra Daggi på trapperne.

Elias Segujia

Den elektroniske producer Elias Seguija er blevet sammenlignet med store internationale navne som Cashmere Cat og Flume. Indtil videre har danskeren udgivet en lille håndfuld numre, som viser en betydelig spændvidde hvad angår stemninger og virkemidler indenfor genren Future Bass. Det hårdtslående og trap-inspirerede ‘Somebody’, det storladne ’Around and Around’ og det mere reflekterende ‘Fall’ vidner om en spændende ung producer med rigeligt at byde på. Elias Segujia spillede på årets SPOT-festival og har senest udgivet tracket ‘Budget’ med rapperen Yungest.

 

Pomona Dream

Den svenske duo Pomono Dream består af produceren Ribbs og sangerinden Sandra Bang. For et par år siden fandt de tilfældigt hinanden på Soundcloud, og siden har de udviklet en bemærkelsesværdig sound der er vanskelig at genre-definere. Debut-EP’en ‘Rainbow Milk’ udkom sidste år, og dens finurlige, uforudsigelige univers inkorporerer på original vis skæv pop, sløv funk og elektronisk soul. Musikkens blanding af organisk og elektronisk, køligt og varmt er blevet sammenlignet med landsmændene Little Dragon og Koop, men trods enkelte lighedspunkter er duoens lyd deres helt egen.

Nanna B

Danske Nanna B er ikke just en nykommer på musikscenen, men har stadig det store gennembrud til gode. Hun udgav sit glimrende debutalbum ‘Vitaphone’ tilbage i 2012, der især blev godt modtaget i soul-kredse i USA, men fløj under radaren herhjemme. Det sidste års tid er hun dog så småt begyndt at få mere medieopmærksomhed blandt andet som følge af hendes arbejde med den amerikanske soul-stjerne Anderson Paak.

Nanna B har tilbragt en del tid i Los Angeles, hvor hun udover Anderson Paak har arbejdet med respekterede producer-navne som Shafiq Husayn, Iman Omari og MNDSGN, hvilket har formet hendes stærkt soulfulde og til tider eksperimenterende udtryk. Inspirationskilderne er mangfoldige, og tæller genrer som klassisk 70’er-soul, neo soul, hiphop, R&B og jazz.

Seneste udspil er tracket ’ Where is the $$$’ fra den kommende EP ‘Lapis’, hvor Nanna har stået for både vokal, sangskrivning og produktion.

Reggie Got Beats

Bag navnet Reggie Got Beats gemmer sig en norsk producer, DJ og trommeslager ved navn Egil Reistadbakk. Den Trondheim-baserede musiker specialiserer sig i dansabel club-musik med elementer af disco, house og funk. Han lægger sig således i kølvandet på norske disco-pionerer som Todd Terje og Prins Thomas men med et mere ligefremt  take på genren end hans mere kitcshede kolleger. Reggie udgiver musik på det respekterede norske selskab Diskorama Records, og har senest smidt den dansable single ‘Round & Round’ der gæstes af sangerinden Rohey Taalah.