Heartbeats » Livsstil » Mad » Guide: Bæredygtig farm festival og Grønlands bedste kok

Guide: Bæredygtig farm festival og Grønlands bedste kok

18. august 2017 | Redaktionen

Guide: Bæredygtig farm festival og Grønlands bedste kok

To-dages madfest på Farm of Ideas i Lejre
Festivalen ‘Seed Exchange’ bliver en fejring af, at det er et år siden, at Christian Puglisi etablerede egen bæredygtig produktion af råvarer til sine restauranter – Relæ, Manfreds, RUDO, Bæst og Mirabelle. Festivalen involverer en række  lokale producenter og ildsjæle samt et overdådigt line-up af internationale kokke – Esben Holmboe Bang (Maaemo, Norge), Matt Orlando (Amass, Danmark), Carlo Petrini (Slow Food, Italien), Sean Brock (Husk, USA) og Jock Zonfrillo (Orana, Australien) der kommer og bytter frø og udveksler erfaringer.  Aktiviteterne centreres omkring stedets gårdsplads, hvor der begge dage er en lille åben scene med samtaler om gastronomi og landbrug krydret med musikalske indslag samt boder, hvor man kan købe lækker økologisk mad og drikke. Desuden rykker Bæst ud fra Nørrebro og laver en frilufts pop-up restaurant med udsigt til markerne!

http://www.copenhagencooking.dk/events/seed-exchange/bæst-farm-pop-up-oekologisk-stenovnspizza-og-bæst-specialiteter-ved-langbordene-i-den-gamle-staklade/

Sydafrikansk topkok gæster tagfarmen Østergro
Peter Nøhr og Asmus Gamdrup ejere af KOST: “Vi har inviteret den sydafrikanske stjernekok Kobus van der Merwe, til København. Han kokkererer til dagligt i byen Paternoster nord for Cape Town i Sydafrika. Her ligger hans restaurant Wolfgat, som Kobus driver ud fra en filosofi om, at alle råvarer skal være ultra-lokale (Det vil sige høstet eller fanget maks 2 km fra restauranten). På tagfarmen Østergro vil han d. 22. august fremtrylle en menu bestående af snacks og en 4 retters menu baseret på de ypperligste danske råvarer i sæson med et sydafrikansk præg. Under middagen vil Asmus fra KOST og Kobus fortælle om det moderne sydafrikanske køkken, med udgangspunkt i DR K-programmet ‘Afrikas Nye Køkken, hvor Asmus mødte Kobus i Sydafrika.”

http://www.copenhagencooking.dk/events/kost/kost-x-kobus-v-d-merwe-østergro/

Dansk smørrebrød møder Hong Kongs topkok
Adam Aamann: “Vi er utrolig stolte af at kunne introducere japanske Hideaki Sato, restaurantchef og medejer af Ta Vie i Hong Kong. Ta Vie har som en af de få restauranter i Hong Kong to Michelin-stjerner, og er nr. 33 på Asia’s 50 Best Restaurants 2017. Han vil sammen med Aamanns 1921’s køkkenchef, Maxim Surdu, skabe en helt enestående rejse ved at lade dansk smørrebrød møde det asiatiske køkken. Der serveres i alt 10 retter med kun de mest delikate og eksklusive råvarer. Hideaki og Maxim vil servere hver fem retter.”

http://www.copenhagencooking.dk/events/aamanns-1921/enestaaende-og-nytaenkende-kokketraef-mellem-asiatisk-michelin-topkok-og-aamanns/

Mads Refslund vender – for en stund – hjem til København
En af dansk gastronomis helt store stjerner – Mads Refslund- vender hjem til København. Sammen med Musling Bistro inviterer han dig nemlig til middagen “The Last Party”.
“Temaet for middagen er at vise, at de fødevarer og madrester, vi normalt smider ud, sagtens kan være motor for en formidabel middag og fest. Fra fiskeben og kartoffelskræller til kaffegrums og kålstokke.”
Muslings kokke, med Simon Sundby og Ingwer Grünberg i spidsen, vil sammen med Mads Refslund kreere en række retter, der både sætter smagsløgene og hjernen på overarbejde.

http://www.copenhagencooking.dk/events/musling-bistro/the-last-party/

Grønlands bedste kok kommer til København
Inunnguaq Hegelund er tre gange kåret som årets kok i Grønland, og i år gæster han København under Copenhagen Cooking & Food Festival. Hegelund kreerer en tre-retters menu med udgangspunkt i de fantastiske råvarer, som man finder på Grønland. Forretten består af snekrabbe og rejer. Hovedretten bliver med moskusokse som udgangspunkt og desserten baseret på grønlandske bær og urter.

http://www.copenhagencooking.dk/events/det-groenlandske-hus/groenlandske-delikatesser/

LÆS ARTIKEL NORDISK ØL OG VM I HOTDOG: STOR MADFESTIVAL RYKKER IND PÅ ISRAELS PLADS 

Sæt dig til bords hjemme hos 12 af Danmarks største madpersonligheder til Copenhagen Cooking & Food Festival

Programmet for årets Hjemme Hos arrangementer er netop offentliggjort. 12 kendte kokke og madpersonligheder inviterer fra d. 18. – 27 august til middag i deres private omgivelser. Arrangementerne er en del af Copenhagen Cooking & Food Festival.

“Hjemme Hos er et af de koncepter, som vi er rigtig stolte over at præsentere på vores festival. At kunne sætte sig til bords og nyde en middag hjemme hos nogle af de bedste kokke og mest interessante mediepersonligheder herhjemme, er en unik mulighed. Som gæst får man ikke kun et spændende måltid, men også en dybere forståelse for de personer, man er inviteret hjem til. En langt mere personlig madoplevelse,” siger Stine Lolk, festivaldirektør hos Copenhagen Cooking & Food Festival.

Restauratør og TV-kok Adam Aamann og døtre: “Mine tre døtre og jeg inviterer til en overdådig sommerfrokost i vores charmerende byhave på Østerbro. Vi skal smage os igennem alt det, som vores dejlige have har at byde på.”

Tv-kok Thomas Rode og Thilde Maabjerg: “Vi plyndrer vores store biodynamiske have i Nordsjælland for alt det der står strunkest, mest saftspændt og er modent og klar til at blive udsat for kærlighed i vores køkken. Det bliver til fire skønne serveringer. Mad, som vi selv ville nyde den, i hyggelige rammer, serveret på fade, med sovs i skåle og rigeligt med god vin i glasset.”

Madanmelder Helle Brønnum Carlsen og datter: “Jeg vil gerne, sammen med min datter Louise, invitere dig indenfor til en gastronomisk rejse gennem vores bedste hverdags- og Østerbroretter. Min datter og jeg er begge ”Østerbroere” gennem hhv. 40 og 27 år og deler en brændende passion for mad, som vi ser meget frem til at dele ud af.”

Indehaver af La Glace Marianne Stagetorn Kolos: “I over 25 år har jeg været indehaver af La Glace, Danmarks ældste og nok også bedste konditori. Min mand og jeg glæder os utrolig meget til at byde folk indenfor til en aften i kagekunstens tegn i vores hyggelige kolonihave, hvor jeg blandt andet vil servere nogle af mine favoritter gennem tiden på La Glace.”

Restauratør, kogebogsforfatter og tv-kok Anh Lê inviterer:  “Jeg krydser fingre for godt vejr, så I kan få en rundvisning i min urtehave, hvor vi sammen plukker gode sager dels til middagen og dels til urte-goodiebags som I får med hjem. Derefter griller jeg skaldyr og kød, som vi ruller i rispapir med masser af grønt. Min bror finder nogle gode, økologiske vine som passer godt til maden.”

Kok Mads Battefeld og sommelier Henrik Levinsen + yakitori-kok Hideto Takeda: “Vi er vilde med Japan. Specielt det japanske køkken, som har så mange sindssygt interessante facetter. Vi har rejst en del i Japan og Henrik er uddannet sake sommelier i London, så derfor glæder vi os helt vildt over at kunne invitere dig til en aften i selskab en af japans yakitori kokke og os.”

Kok Mikkel og Camilla Karstad + børn: “Sammen med vores fire skønne børn inviterer vi dig indenfor i vores have hos Skagerak. Vi har puslet om spiselise blomster og krydderurter siden foråret, som nu er klar til at komme på middagsbordet. Menuen vil blive serveret ”family style” på store fade. Vi håber meget at se jer til en smuk sommeraften i haven hos Skagerak.”

Foodie Ken Tellefsen: “Indtrykkene og erfaringerne fra mine tusindvis af restaurantbesøg i Danmark og udlandet vil jeg dele med dig i form af en seks-retters menu med matchende vine i min lejlighed på Frederiksberg. Køkkenet bliver styret af en fantastisk dygtig kok, og så sørger jeg sørger for top-drikkelse som fx Krug, vin fra Bourgogne, Sine Qua Non, Chateau d’Yquem mfl. samt kaffe og avec.”

Kogebogsforfatterne og madskribenterne Cecilie Sofie Svensson & Ditte Ingemann: “Vi elsker begge at fermentere. Måske kender du allerede sauerkraut, kimchi og kombucha – og udover at vi skal smage disse lækre sager, så dykker vi endnu længere ned i fermenteringens univers og præsenterer dig for andre typer af fermenterede herligheder. Vi glæder os :)”

De to bedste kokke fra Masterchef 2015 Anders Halskov & Mads Cortsen: “Vi inviterer jer med på en forrygende kulinarisk rejse, der afspejler vores gastronomiske personligheder. Middagen bliver med fokus på velsmag og elegance – og byder sikkert også på gensyn med et par af vores retter fra Masterchef. Anders, som er tidligere Danmarksmester i blindsmagning af vine, vil sammensætte sin yndlings vinmenu med særlig fokus på champagne.”

Passioneret kagenørd og deltager i Den store Bagedyst 2015 Ditte Julie Jensen: “Jeg slår dørene op til en hyggelig eftermiddag i privaten, hvor jeg vil trylle lækre kager frem fra min nye bog, der udkommer i august 2017. Kom gerne nysgerrig og med tom mave. Jeg vil diske op med et overdådigt kagebord, som vil bestå af alt fra scones, trøffelkugler, til store lagkager og små desserter.”

SE ARRANGEMENTER: http://www.copenhagencooking.dk/nyhed/spis-hjemme-hos-12-af-danmarks-stoerste-madpersonligheder/

LÆS ARTIKEL BÆREDYGTIG AFGANGSUDSTILLING: KAN ARKITEKTUREN REDDE VERDENS HELBRED? 

Læs videre