Da jeg blev fan af Marcus & Martinus
Radio & podcast
menu-close

Da jeg blev fan af Marcus & Martinus

12. februar 2018 |

Indrømmet, jeg har set ned på de der drengebands og børnemusik. Men jeg har ændret holdning. Nu lader jeg mig rive med.

DJ, radiovært, iværksætter og CEO for Heartbeats.dk. Uddannet cand.mag. i engelsk og moderne kultur og kulturformidling.

Da jeg forleden efterlyste to billetter til Marcus & Martinus koncert på min facebookprofil, tog det ikke mange sekunder før de hånende horder flokkedes om mig som ulve om et skadet får.

´Haha, hvor pinligt, Le´. ´Se nu bare hende Dj’en  – så var hun slet ikke så smart´.

Ja, det er åbenbart ikke sådan bare lige, både at have sin egen musiksmag intakt OG lede efter billetter til sine børn.

Indrømmet, jeg har set ned på de der drengebands og børnemusik.

Jeg har tænkt, at jeg skulle spille alt muligt GOD musik for mine børn, så de kunne få udviklet en ordentlig musiksmag.

Jeg har rynket på næsen over store stadionkoncerter fyldt med skrigende, grædende pre-teens tegnet på kinderne. Det har jo lige så lidt med musik at gøre, som X-factor og Melodi Grand Prix.

Men så begyndte det at skride. Og jeg kan huske lige præcis hvornår.

Vi tog med min ældste datter, Fillippa, til Wafandekoncert. Det var en børnekoncert, og jeg havde givet min nevø en billet i julegave, så vi tog med derind. Og what do you know. Det var skide godt. Wafande var suveræn til ungerne, og bandet spillede rigtig musik. Min familie og jeg gik derfra som fans.

O, ve!
Et naturligt skridt herfra, var selvfølgelig at dyrke Voice Junior og MGP – super familieunderholdning. Fra børn til børn. Det virker. Der bliver sunget og danset med, og musikken får plads derhjemme, når der er pause fra Nils Frahm, Nick Cave og Efterklang.

Der er ingen tvivl om, at vi prøver at præge ungerne til at være nysgerrige musikalsk. At lytte til en masse forskellig musik. Så det glæder mig, når musikønskerne går lige fra MGP og Ramasjang til First Aid Kit og Oh Land.

Men så skete det. Filippa kom hjem fra børnehave og havde hørt Marcus & Martinus. O, ve!

På trods af, at vi prøvede at tie det ihjel, så voksede glæden ved musikken fra de to unge norske drenge. Filippa var pludseligt forelsket. Falder i søvn til deres musik om aftenen, taler om dem og hører dem i børnehaven og sukker over dem derhjemme til aftensmaden. Så jo – hun skulle da til koncert .

At jeg skulle synke så dybt
Som den bedste curlingforælder efterlyste jeg billetter på Facebook og måtte til min overraskelse sande, at det var netop dette sekunds svaghed, mine venner havde ventet på. At jeg skulle synke så dybt. Men hverken værre eller bedre gik det, end at jeg lørdag aften med to små piger i hænderne – bevæbnet med ørepropper – tog til Royal Arena. Og hvad skete der så lige med mig på de halvanden time, vi var der?

Det startede med nedtællingen: ten, nine, eight… jeg fik kuldegysninger. Og egentlig også lidt tårer i øjnene. For lige dér sad min lille pige med store øjne og skulle til at opleve sin første store koncert. Men lysshow, ild, konfettikanoner og musik. Bandet gik på, og til min overraskelse måtte jeg sande, at det faktisk var rigtig musik – trommer, bas, guitar, sax og trompet.

Drengene sang, og pigerne var lykkelige. Det var ikke en arena fyldt med skrigende teenagere. Det var børn. Lykkelige børn. Og der var ingen fulde, skubbende, sure voksne. For alle os, der var med, var der for børnenes skyld. Der var smil, sammenhold og børnelykke. Og tænk sig – det var faktisk to små norske drenge, der var skyld i alt det. Jeg er fan!

At lade sig rive med
Det er det, vi glemmer, når vi fryder os på andres vegne. At vi alle ændrer perspektiv og den bedste måde at vokse på, er at lade sig rive med. At sætte sig i andres sted. I øjenhøjde med i dette tilfælde børnene.

Så ja, jeg var ikke så DJ smart – jeg var først og fremmest forælder. En forælder, som håber at der kommer mange flere koncertoplevelser i mine børns liv, som jeg kan få lov at deltage i. For i min familie, er noget af det allerstærkeste at deles om musikken.  Nu er traditionen i hvert fald sat i gang.

I eftermiddag tager vi til Wafandekoncert og denne gang skal den halvanden-årige også med.

LÆS ARTIKEL SÅDAN UNDGÅR JEG – FORHÅBENTLIG – AT FÅ EN FORKÆLET UNGE

Le Gammeltoft

DJ, radiovært, iværksætter og CEO for Heartbeats.dk. Uddannet cand.mag. i engelsk og moderne kultur og kulturformidling.