Hør Larry Heard (Mr. Fingers) og Efdemin på Heartbeats fredag aften
Radio & podcast
menu-close

Red Bull Radio: Hør Larry Heard (Mr. Fingers) og Efdemin på Heartbeats fredag aften

12. april 2018 |

Der er guf til dem, der elsker elektronisk musik. Vi har to superstjerner på sendefladen i weekenden.

Cand.mag. i journalistik og filosofi. Skriver om musik, kultur og tech. Kontakt: soren@heartbeats.dk

Foto: Larry Heard til RBMA (Red Bull)

Hvis man er til elektronisk musik, er denne Red Bull Radio-weekend noget af det ypperste radiomateriale, man kommer i nærheden af.

I programmet ”First Floor” taler vært Shawn Reynaldo både med den amerikanske legende Larry Heard aka. Mr. Fingers og den populære technoproducer Efdemin.

Larry Heard lavede housemusik i Chicago før “house” blev til den musikalske ramme, det er i dag. Hans indflydelse er enorm – fra milepælsudgivelsen ”Can You Feel It?” fra 1986 til en langt og rigt tour-liv, der har bragt housemusikken til de fjerneste hjørner af planeten Jorden.

Og nu, 25 år efter sit første album, er legenden klar med en ny plade med 18 friske numre. Lyt med, når han ser tilbage på Mr. Fingers-projektet og hør, hvordan det er at blive opfattet som musikalsk pioner.

Senere i programmet kommer den albumaktulle dj og producer Efdemin på besøg. Han har for længst slået sit navn fast på den internationale klubscene og fået plads som fast inventar på berlinerklubben Berghain og dettes pladeselskab Ostgut Ton. Men selv for de dygtigste kan det være en svær proces at skrive et album. Vi taler om den komplicerede skrivefase og hvordan pladen er blevet til. Lyt med og få et indblik i og bliv klogere på tyskerens kreative idéudvikling.

Gå ikke glip af hele herligheden i ”First Floor” fredag kl. 20.00.

De fire programmer:

 • First Floor
  First Floor er det ugentlige show, der sætter fokus på ny elektronisk musik fra hele verden.
  Fredag kl. 20.00
 • Sound Obsession
  Den anerkendte music-spotter Kirk Degiorgio dykker ned i et udvalg tema – artist, genre, pladeselskab eller en touret guide til en bestemt, musikalsk verden.
  Lørdag kl. 18.00 (én gang månedligt)
 • Discreet Music
  Forbyd dig i, hvad der rør sig inden for samtids- og eksperimenterende musik, hvad end det er knitrende lydlandskaber, meditationssoundtracks, boblebadsmusik eller alt midt imellem.
  Søndag kl. 12.00
 • Extra Fly
  Lyt til gemte jazz-skatte, film soundtracks og oversete hjørner af funk, jazz og dette midt imellem. En gang om måneden kan du lytte med, når der nørdes sjældne plader.
  Søndag kl. 16.00 (hver anden weekend i måneden)
Søren Vestergaard Thiesen

Cand.mag. i journalistik og filosofi. Skriver om musik, kultur og tech. Kontakt: soren@heartbeats.dk