Heartbeats » Samfund » Politik » Heartbeats og Jyske Bank TV lancerer politisk program på Facebook

Heartbeats og Jyske Bank TV lancerer politisk program på Facebook

25. september 2017 | Redaktionen

Heartbeats og Jyske Bank TV lancerer politisk program på Facebook

Foto: Philip Høpner

Med ’Borgen Late Night’ får Danmark sit første aktuelle tv-format, der er helt uafhængigt af den gamle medieverden og som fuldt ud kan udnytte gennemslagskraften i nye sociale medier. ’Borgen Late Night’ er et politisk magasin-program sendt live på Facebook og Jyske Bank TV.

Programmet er skabt af to af landets skarpeste og mest nådesløse politiske kommentatorer, 53- årige Henrik Qvortrup og 42-årige Lars Trier Mogensen. De vil forklare og analysere det vigtigste i dansk politik – underholdende, knivskarpt og uden omsvøb.

Borgen Late Night optages live lige ved Christiansborg. Det nye aftenshow sendes kl. 22:22 tirsdag, onsdag og torsdag, men kan naturligvis ses døgnet rundt. Faste elementer er et kontant perspektiv på døgnets politiske tophistorie, overblik over de vigtigste begivenheder og debat på sociale medier – samt et kig på morgendagens politiske topnyheder. Der vil også være gæster til skarpe interviews. Aktuelle toppolitikere kan forvente at komme i krydsild.

Opgør med gammeldags fladefjernsyn
”Vores nye tv-show er et opgør med det gammeldags fladefjernsyn på DR og TV2. Tiden er moden til at tage næste skridt. Lars og jeg vil lave et stærkt og bredt appellerende program, som er interessant nok til at kunne klare sig selv – sendt direkte på Facebook.
Betragt det som Youtube for voksne. Vi tilbyder et gratis og døgnaktuelt tv-program, der i virkeligheden er public service. Borgen Late Night bliver et uhøjtideligt tv-show, som opdaterer seerne, giver dem indblik og et kritisk blik på både personer og beslutninger i det danske folkestyre,” siger Henrik Qvortrup, som er tidligere politisk redaktør for TV2 og i dag bl.a. vært på ‘Q&A’ Radio24syv og den politiske podcast ‘BorgenUnplugged’.

Efterliv på sociale medier
Programmet er skabt til at få sit eget efterliv på de sociale medier. De skarpeste og mest tankevækkende indslag fra aftenens udsendelse vil blive omredigeret til mindre klip, der distribueres på sociale medier næste morgen fra kl. 06:00 og videre frem.

”Ambitionen med ‘Borgen Late Night’ er, at servere alt hvad man behøver for at forstå og følge tæt med i dansk politik. Og det skal nok blive muntert, for hverken Henrik eller jeg er bange for at skære gennem bullshit og sige tingene, som de er. Oveni vil man få et vågent øje på de politiske debatter, der har rykket på sociale medier i løbet af dagen og et blik frem på morgendagens dagsordener. Vi runder dagen af med de sidste ord – og leverer morgenens første pointer,” siger Lars Trier Mogensen, som har valgt at stoppe på DR2-programmet ‘Jersild minus spin’, hvor han har siddet fast med i panelet siden 2014. Han er vært på ‘Det Røde Felt’ på Radio24syv, stifter af nyhedsbrevet Føljeton og bl.a. tidligere redaktør på Politiken.

‘Borgen Late Night’ præsenteres i samarbejde med Jyske Bank TV og Heartbeats, der står for produktionen. Direktør for Jyske Bank TV, Lasse Høgfeldt, ser det nye tv-show som en naturlig forlængelse af tv-stationens udvikling, der begyndte med etableringen i 2008:

Et helt nyt livestreamingkoncept
”Den mediemæssige udvikling, vi forudså, da vi etablerede Jyske Bank TV, er nu i eksploderende vækst. Traditionel flow tv er i krise. Seerne flygter fra de etablerede tv-stationer til streaming- tjenester, podcast-platforme og de sociale medier. De etablerede bladhuse har ikke knækket koden omkring tv-produktion. Samtidig lancerer Facebook nu en decideret video/tv-platform og satser strategisk hårdt på live tv. Med ‘Borgen Late Night’ cementerer vi, at Jyske Bank TV er en vigtig spiller i den udvikling. Med den up-coming medievirksomhed Heartbeats (stiftet af Le Gammeltoft) får projektet samtidig to af Danmarks mest nytænkende medier som producenter og fundament,” siger Lasse Høgfeldt.

Le Gammeltoft supplerer: “Vi ser frem til at kunne præsentere et helt nyt livestreamingkoncept på den platform, hvor debatten lever. Det nytter ikke at være bange for den udvikling, markedet har taget. I stedet omfavner vi nye muligheder for at komme tæt på vores brugere og på den måde være med til at præge samfundsdebatten. Som moderne mediehus er det vores mission at levere relevant og nyskabende indhold til danskerne.“

‘Borgen Late Night’ vil blive sendt første gang 3. oktober, når Folketinget åbner, og derfra hver tirsdag, onsdag og torsdag aften kl. 22:22 og omkring tyve minutter frem. Henrik Qvortrup, Lars Trier Mogensen og Le Gammeltoft (Heartbeats) har tilsammen over 100.000 følgere på Twitter. Samtlige samarbejdspartnere har desuden markant rækkevidde på både Facebook og LinkedIn. ‘Borgen Late Night’ har dermed ideelle forudsætninger for at blive en øjeblikkelig succes.

Læs videre