Hearbeats anbefaler på CPH:PIX
Radio & podcast
menu-close

Hearbeats anbefaler på CPH:PIX

15. september 2017 |

Programmet for årets store københavnske filmfestival er lanceret. Heartbeats er samarbejdspartner på tre events.

Uddannet journalist i 1998 og har siden arbejdet for blandt andet Fyns Amts Avis, DR TV, Politiken, Roskilde Festival og i Forsvaret.

Nico, 1988

Sig navnet ‘Nico’ og de fleste vil automatisk tænke på The Velvet Underground.

Men berømmelsen takket være den ikoniske plade ‘The Velvet Underground & Nico’ fra 1967 viste sig at være et tveægget sværd for modellen, sangerinden og skuespilleren, der blev født i Køln og døbt Christa Päffgen. De sidste 15 år af sit liv var hun dybt afhængig af heroin, og det engang så glamourøse liv blev mere og mere råt, hvilket satte sine tydelige spor på det falmende ikon.

De sidste to år af Nicos liv er blevet til genstand for en biopic af den italienske instruktør Susanna Nicchiarelli. Titlen ‘Nico, 1988’ refererer til Nicos dødsår, og i rollen som Nico ses Trine Dyrholm, der selv synger otte af numrene fra filmens lydside.

‘Nico, 1988’ får Danmarkspremiere under årets CPH PIX den 29. september, hvor Dyrholm selv vil være til stede ved visningen. Filmen er netop blevet vist under årets filmfestival i Venedig og at dømme efter reaktionerne, kan de danske biografgængere godt glæde sig.

LÆS ARTIKEL SKAMROST BIOPIC MED TRINE DYRHOLM FÅR DANSK PREMIERE PÅ CPH PIX

Filmen præsenteres af Trine Dyrholm og instruktør Susanna Nicchiarelli

LINK OMTALE OG BILLETKØB PÅ CPHPIX:DK

MUSIC + VIDEO

Hvert år fejrer CPH PIX danske musikvideoinstruktører og deres videoværker fra året, der gik – værker der fortolker musikken i nye og innovative fortællinger. Fokus er på plot, karakterer og miljøer og ikke mindst på instruktører, der tør gribe chancen.

Således kan du 6. oktober opleve en time, der er smækfyldt med nye danske musikvideoer. De udvalgte videoer bliver vist i Cinemateket på en aften, hvor der vil være kælet for de audiovisuelle rammer, så musikvideoerne får den visning på det store lærred, de fortjener. Efter visningerne kan du stemme på din yndlingsvideo – og inden natten er omme vil en instruktør kunne gå derfra en publikumspris rigere.

Sidste års vinder blev Frederik Uhrbrand, instruktøren af denne video.

Visningerne følges op med en efterfest for både publikum og instruktører

LÆS ARTIKEL DE BEDSTE VIDEOER: VINDER AF CPH:PIX-PRIS ANBEFALER 

LINK OMTALE OG BILLETKØB PÅ CPH:PIX.DK

Napoleon Dynamite i Chateau Motel

”Piger vil kun have kærester som kan noget. For eksempel være gode til nunchaku, bue og pil, computerhacking….”. Den monstrøst kiksede Napoleon har selvindsigt nok til at anerkende sine mangler. Og mod nok til at gøre noget ved situationen. Måske derfor blev low budget-filmen om en nørd, der sætter alt ind på at jagte sin high school-forelskelse en kæmpesucces verden over. Og det på trods af at den oprindeligt kun fik premiere i seks biografer. Napoleon opdager ved et tilfælde, at hans talent – og viser det sig – passion er at danse.

Hvad ville derfor være mere naturligt end at vise filmen på en klub som Chateau Motel? Lørdag 7. oktober 20.30 kan du tage dine dansesko på for først at se filmen i klubbens baggård og derefter deltage i et veritabelt high school tour de chambre. Napoleon Dynamite-effekter og dekorationer samt store drinks garanteres.

LINK OMTALE OG BILLETKØB PÅ CPH:PIX.DK

Martin Finnedal

Uddannet journalist i 1998 og har siden arbejdet for blandt andet Fyns Amts Avis, DR TV, Politiken, Roskilde Festival og i Forsvaret.