Miniburgerkæde rykker ind i nedlagt Nordea-filial
Radio & podcast
menu-close

Guldøl og glimmertapet: Miniburgerkæde rykker ind i nedlagt Nordea-filial

30. november 2017 |

Mediepersonligheden Esben Bjerre springer ud som indretningskonsulent.

Uddannet journalist i 1998 og har siden arbejdet for blandt andet Fyns Amts Avis, DR TV, Politiken, Roskilde Festival og i Forsvaret.

Foto: Sisse Stroyer

Døren til den gamle bankboks er ikke bare intakt. Den har også fået en make over og funkler nu som en nyslået mønt.

Burgerbaren Sliders får en aflægger, som kommer til at ligge i den gamle Nordeafilial på Enghavevej. Menukortet er identisk med det på den oprindelige Sliders på Nørrebrogade, men til gengæld er indretningen helt anderledes. Den er nemlig lagt i hænderne på Esben Bjerre, som de fleste nok kender som den ene halvdel af duoen Monte Carlo.

Dermed kan han nu med åbningen vise sit første projekt som indretningskonsulent frem.

”Jeg har i mange år interesseret mig for indretning og design uden dog at arbejde professionelt med det. Men det kan være svært at komme i gang med noget nyt, så da jeg hørte, at der skulle laves en ny Sliders, bød jeg mig til og de tog så en stor chance og lod mig være med på projektet”, fortæller Esben Bjerre.

”De” er ejerne Ludvig Abildtrup, Christian Boysen og Magnus Larsson (sidstnævnte er bassist i Lukas Graham Band) og arbejdet med Sliders 2 har været i gang i halvandet år. Men først da Sliders 1. juli overtog Nordea-filialen startede arbejdet for alvor.

Opdraget på forhånd var at lave social seeting – altså langborde – som der også er på Nørrebro, men ellers har Esben Bjerre haft forholdsvis frie tøjler. Det overordnede tema har været råt men eksklusivt. Gulvet er for eksempel splinternyt men ser slidt ud.

”Vi vil gerne et skridt op i forhold til, hvordan en burgerbar ser ud. Dels behøver det ikke hverken være billigt eller papagtigt. Og dels har det ikke været tanken at have et fast koncept, som nogle barer går efter for at kunne skrue en nummer to, tre, fire eller fem op i løbet af en weekend”, siger Esben Bjerre.

Foto: Sisse Stroyer 
”Det er en gammel bygning, som mange husker som deres bank, men det har været vigtigt for os, at det ikke blev en kulisse.”

En sidste hjertesag for den nyslåede indretningsarkitekt har været toiletterne, som ifølge Esben Bjerre generelt lider under omsorgssvigt.

Foto Sisse Stroyer

”Vi har gjort rigtigt meget ud af at få de rigtige lamper og det rigtige tapet til toiletterne. De fremstår nu både lidt gammeldags og lidt huleagtigt”.

Han ved endnu ikke, om der i fremtiden skal andre indretningsopgaver på cv’et, men det er nu heller ikke fordi, der mangler opgaver. Esben Bjerre er blandt andet formand for snapsefestivalen Spirikum, medejer og talsmand for en rengøringsapp og har desuden podcasten ”Her går det godt” med sin gamle Monte Carlo-makker Peter Falktoft.

Sliders holder stor åbningsfest fredag den 1/12 kl. 12. Sliders Vesterbro ligger på Enghave Plads 4, 1670 København V. Der bliver blandt andet budt på pommes frites og øl. Begge dele med guldstøv. 

Martin Finnedal

Uddannet journalist i 1998 og har siden arbejdet for blandt andet Fyns Amts Avis, DR TV, Politiken, Roskilde Festival og i Forsvaret.