Heartbeats » Musik » Døde legenders klub: Ny podcastserie om verdens farligste alder

Døde legenders klub: Ny podcastserie om verdens farligste alder

24. september 2017 | Jens Steinicke Kjær

Døde legenders klub: Ny podcastserie om verdens farligste alder

En tidlig død har været skæbnen for mange af vores største kunstnere. Der er så mange ekstremt berømte personligheder, der stillede træskoene som 27-årige, at Klub 27 ligefrem er blevet et begreb.

De fleste af dødsfaldene er mystiske og kan tolkes på flere måder. Jim Morrison blev fundet død i et badekar i hans lejlighed i Paris. Var det et tilfældigt hjertestop? Et selvmord? Blev han myrdet?

Kurt Cobain så umiddelbart ud til at have givet op og skudt sig selv i hovedet. Opstår der en naturlig dødsdrift i et menneske som har set 27 vintre? Måske er der grænser for, hvad et menneske kan holde til i så ung en alder? Amy Winehouse bedøvede sig med stoffer og alkohol, fordi hun havde svært ved at være kendt alle vegne, og Heath Ledger kunne ikke sove på grund af sine egne vilde tanker.

Biologisk set er midttyverne vores primetime. Her er vi fuldt udviklede, og derfra går det kun ned ad bakke. På den måde kan det nærmest virke som det perfekte tidspunkt at dø.

LÆS ARTIKEL KRIGSKORRESPONDENT: JEG SPILLER IKKE MACHO. JEG GRÆDER FORAN FOLK

Jeg er i skrivende stund selv 27 og har tænkt meget over, hvordan den alder føles. Man føler sig stadig ung, men det er en fuldvoksen person, der kigger tilbage i spejlet.

I podcastserien Klub 27 har jeg inviteret fans af klubbens medlemmer ind til en snak om, hvem de var og ikke mindst, hvordan det føles at være 27 år gammel. Hensigten er ikke at lave detaljerige portrætter men at hylde kunstnerne samtidig med, at vi funderer over, hvorfor de døde så unge, og hvad det 27. år egentlig betyder for os mennesker.

Klub 27 strækker sig over i alt syv programmer, der bliver sendt hver 14. dag.

Følgende medlemmer af den tragiske klub bliver portrætteret:

Jim Morrison
Amy Winehouse
Heath Ledger
Kurt Cobain
Janis Joplin
Jean Michel-Basquiat
Jimi Hendrix

Lyt med hver anden søndag.

Første program ser nærmere på Jim Morrison, som blev fundet død i et badekar i sin lejlighed i Paris. I studiet har Jens besøg af forsangeren fra Go Go Berlin Christian Vium og Steffen Westmark fra The Blue Van.

LÆS MERE OG HØR PROGRAMMET 

Læs videre