Ditte Hansen tager sine idoler med i sauna
Radio & podcast
menu-close

Ny serie: Ditte Hansen tager sine idoler med i sauna

12. oktober 2017 |

Skuespilleren håber på at kunne stjæle noget mojo fra Johanne Smith Nielsen, Stine Bosse og Signe Molde.

Uddannet journalist i 1998 og har siden arbejdet for blandt andet Fyns Amts Avis, DR TV, Politiken, Roskilde Festival og i Forsvaret.

Podcasten er sponsoreret af Kildevæld

En sauna er et intimt sted, som udsætter dens gæster for et moderat fysisk pres.

Deler man en for kroppen usædvanlig og i virkeligheden mildt ubehagelig oplevelse med en anden nedbryder man grænser og opbygger fortrolighed – altså et perfekt sted til en samtale.

Det var ivrig vinterbader og saunadyrker Ditte Hansen kendt fra blandt andet satireserien Ditte & Louise overbevist om.

Men hun skulle blive klogere.

”Efter 10-12 minutter kan man nærmest ikke koncentrere sig mere. Det er som om, hjernen flyder lidt ud, og man får meget svært ved at tænke. Jeg blev overrasket over, hvor kort tid, man kan snakke i en sauna,” konstaterer skuespilleren.

Ikke desto mindre lykkedes det hende at få indhold til tre udgaver af det nye program, Saunasamtaler, som kan høres her på Heartbeats.

NY PODCASTSERIE HVAD GØR DET VED OS, AT SOFTWARE PRIMÆRT ER SKREVET AF MÆND?

Modige og megadygtige
Gæsterne Johanne Smith Nielsen, Stine Bosse og Signe Molde er alle kvinder, som værten ”beundrer helt vildt.”

”De er så engagerede i det, de gør, og de er helt vildt modige alle tre. De er megadygtige til deres arbejde, og så ville jeg godt stjæle deres tricks. Eller i hvert fald lure dem lidt af. Jeg synes ind i mellem livet kan være lidt hårdt, og så kan jeg godt miste modet. Så jeg ville rigtigt gerne finde ud af, hvad de gør i modgang. Hvordan håndterer de for eksempel kritik? Det var meget rart at finde ud af, at de også bliver bange, og at dem, der klarer sig allerbedst, også støder på bump på vejen. Det handler åbenbart om ikke at give op,” har Ditte Hansen erfaret.

Saunamøderne har rystet hende bedre sammen med sine idoler, som alle har det tilfælles, at de arbejder i det politiske felt.

”Jeg tror altid, jeg har haft en lille politiker i maven. Da jeg blev skuespiller, blev jeg sådan lidt: ”Øv, nu kan jeg ikke blive politiker”, for man kan jo ikke det hele. Men jeg synes, det er fantastisk, at de tør have en mening og holde fast i den. Jeg fik vildt lyst til at tale partipolitik, melde mig ind i Europabevægelsen og lave politisk satire, men på den anden side, er der jo også nogen, der skal lave gøgl”, konstaterer Ditte Hansen eftertænksomt.

En diskussion af magt
Det har været vigtigt for hende at bruge programmerne til at diskutere magt. Hvordan man får den, hvad man bruger den til og hvordan man tackler det at have den.

”Jeg synes ikke, det er særligt interessant at tale om, hvad de spiser, og hvordan de har det med deres krop. Det er ikke det, saunasettingen skal bruges til. Det har aldrig været meningen, at der skulle gå dameblad i den. Omvendt er det heller ikke et journalistisk spørgeprogram. Jeg er virkelig dårlig til at stille de der kritiske spørgsmål. Jeg er sådan lidt fangirl. Der er ikke meget revolverjournalistik over det, så jeg ved ikke, om jeg skal gøre det igen. Hvis der er mange, der gider lytte, kan det selvfølgelig godt være”.

Ditte Hansen har dog indtil videre nået sit eget mål nemlig at komme lidt tættere – eller faktisk ret meget tættere -på sine idoler.

”Det har været helt vildt dejligt at snakke med de her kloge damer. De sagde virkelig mange kloge ting, og jeg har bare lyst til at høre på dem hele tiden. Og så var det skønt at finde ud af, at dem man beundrer viser sig også at være nogle virkeligt dejlige mennesker.

Første afsnit af Saunasamtaler er i luften. Næste afsnit kommer om tre uger.

HØR PODCAST JOHANNE SCHMIDT JENSEN INVITERES MED IND I VARMEN 

Martin Finnedal

Uddannet journalist i 1998 og har siden arbejdet for blandt andet Fyns Amts Avis, DR TV, Politiken, Roskilde Festival og i Forsvaret.