Den danske J-Lo-danser: "Vi er alle helt normale mennesker, der bare blev ved og ved"
Radio & podcast
menu-close

Den danske J-Lo-danser: “Vi er alle helt normale mennesker, der bare blev ved og ved”

1. februar 2018 |

”Jeg vil ikke være J-Lo, men jeg elsker at optræde med hende. Og så elsker jeg at kunne gå af scenen, tage make-up og kostume af og være anonym igen. Det er helt perfekt”

Cand.mag i Æstetik og Kultur fra Aarhus Universitet. Tidligere højskolelærer ved Nørgaards Højsole. Nu kommunikationskonsulent og freelanceskribent.

Foto: Instagram/orginellie

26-årige Nellie Bethel er inkarneret Nørrebro’er men har i de sidste 8 år boet i USA og levet af at danse for verdensstjerner som Rihanna, Fergie, Meghan Trainor og Beyoncé.

For tiden arbejder hun i Las Vegas, hvor hun har fået en 3- årig kontrakt med selveste Jennifer Lopez.

Det er et kæmpe gennembrud for hende. Og nu på lørdag skal hun danse med J-Lo til Super Bowl, hvor mere end 100 millioner mennesker kigger med på tv.

Nellie er et af de der inspirerende væsener, som navigerer efter sin mavefornemmelse og som ikke venter på, at andre godkender hendes beslutninger.

Husker du Hampenberg/Den Gule Mand?
Jeg kender Nellie fra dengang, vi begge dansede for Hampenberg/Den Gule Mand. Det var vist i sommeren 2008.

Hvis man nu ikke lige kan huske, hvem Hampenberg/Den Gule Mand er, så var det et koncept omkring en alien-agtig figur, der dansede energisk rundt på scenen sammen med to kvinder.

Artiklens forfatter på Den Gule Mands højre side og Nellie på hans venstre side. Privatfoto

I perioder var de to kvinder altså Nellie og mig. I super kropstætte kostumer og med brysterne skubbet helt op under hagen, dansede vi til numre som “Ducktoy” og “Grab that thing”. Og så var der ellers lagt op til fest i bedste Sunny Beach-stil.

Siden er jeg blevet mor og Nellie stjernedanser.

Men vi har holdt kontakten, og Nellie er i dag en god veninde, der inspirerer mig til at drømme. For mens jeg valgte en vej i livet med barn og uddannelse, søgte Nellie mod stjernerne. Hun rejste til Los Angeles for at forfølge sin drøm og sagde på gensyn til sin familie, sine venner og det trygge liv i Danmark. Jeg har nogle gange undret mig over, hvor hendes mod kommer fra. For hendes drøm lignede meget den, jeg i sin tid havde, men senere droppede.

Jeg beundrer Nellie for hendes sult efter succes og for hendes gå-på mod. Og så beundrer jeg hende for at være så sikker på, hvad hun vil. Ifølge Nellie handler det om at tage et valg, og så stå ved det

“På et tidspunkt i mine tidlige teenagerår valgte jeg bare, at dansen var vigtig og nu er det virkelig, hvad jeg har brugt mit liv på. Sommetider stikker jeg hovedet ud og tænker shit, jeg er jo dybt begravet i det her valg, men så dykker jeg ned igen og jeg elsker det jo”.

Skyld og savn
Som 17-årig tog Nellie for første gang til USA og opslugt af sin drøm om at slå igennem som danser, trænede hun ubekymret på livet løs. Men da hendes far pludselig døde, vendte hun hjem til Nørrebro for at være sammen med sin familie og for at begrave sin far.

Min far var udadvendt og skøn, og jeg savner ham. I perioder tog han nogle dyk med alkohol, men han var sjov, kreativ, intelligent og karismatisk.”

Nellie har mange minder om sin far. Særligt fra Nørrebros Teater, hvor hendes far arbejdede som lystekniker. Hun har brugt mange timer på bagcenen sammen med ham og på at kravle rundt på teatersæderne, imens han arbejdede. Dengang elskede hun scenerøg og teaterlys, og ifølge Nellie er det stadig noget af det mest magiske i hele verden.

I tiden efter faderens død søgte hun trøst i dansen. Hun granskede sin kreativitet for at udholde sorgen og stillede som den ene halvdel af danseduoen Nellie og Eva op til DRs Talent 2009, hvor hun gik hele vejen til finalen.

Al medieomtalen brugte hun til at få sig et arbejdsvisum, så hun igen kunne rejse ud i verden for at udforske dans og sig selv.

“Jeg kunne ikke rumme at være hjemme i den tid, midt i al min sorg, og jeg følte på en underlig måde, at jeg havde lavet det, jeg kunne tænke mig at lave som danser i Danmark”.

Siden har hun på godt og ondt udlevet sin drøm om at blive professionel danser. Hun har været på en vild dannelsesrejse, hvor nederlag og succeser, på den hårde måde, har lært hende om livets bølgegang

“Udefra kan min rejse og mit liv i USA virke meget glamourøst, men det er altså stadig svært at betale sine regninger til tiden, når de fleste jobs er freelance-baseret. Der er kun lille mig, og selvom jeg bor og lever ydmygt, så er det sgu stramt til tider”.

Gennembruddet kom med J-Lo
I 2015 scorede Nellie drømmejobbet som danser for verdensstjernen Jennifer Lopez. 800 kvindelige dansere havde kæmpet om fire pladser og efter tre prøverunder faldt valget på Nellie:

“Selvfølgelig faldt audition til J-Lo sammen med et andet job. Jeg fik lov til at tage til første prøve i min frokostpause og nåede anden runde på en fridag, men da jeg nåede sidste callback, kunne jeg ikke få fri.

J-Lo-koreograferne vidste, jeg ville være et godt match, så de endte med at filme mig, så Jennifer (Lopez) kunne se mig. To uger senere fik jeg mailen. Jeg havde fået jobbet.”

Nellie til venstre og J-Lo til højre. Foto fra instagram

Jobbet for J-Lo kom på det rigtige tidspunkt, for efter en periode med rigtig mange auditions og rigtig mange afslag følte hun, livet straffede hende, når hun ønskede sig noget for meget.

“J-Lo jobbet kom lige, da jeg var ved at knække. Jeg havde lyst til at smide håndklæddet i ringen og var pisse ked af det. Det var som om, de store og vigtige ting smuttede lige foran mig”

Jobbet for J-Lo har været det karrieregennembrud, som Nellie har ventet på og det har åbnet mange nye døre for hende.

I år kan millioner af mennesker opleve Nellie danse, når hun sammen med J-Lo indtager scenen under Super Bowl, det årlige mesterskabsspil for the National Football League (NFL) og en af årets absolut største sportsbegivenheder i USA:

“Et show som det vi skal lave, er meget ambitiøst. Det er i max tempo, klods op og ned af en verdensstjerne, så jeg håber, at håret sidder perfekt den dag, at kroppen har det godt og jeg ikke lader noget stresse mig. Eller at pressefotograferne fanger vores ansigtsudtryk midt i et hovedsving, for de billeder er sgu ikke for heldige, haha.”

Selvom Nellie de seneste to år har optrådt med J-Lo i hendes Las Vegas show ”All I Have”, er hun super spændt forud for sin optræden til Super Bowl, hvor der er ekstra pres på for at gøre alting bedre og vildere end nogensinde før. Hun suger alle indtryk til sig i øjeblikket:

“Det er lidt vildt nogle gange. Sommetider sidder jeg bare og kigger på mine kolleger, når de arbejder. Alle er vilde – Jennifer, teknikken, bandet, danserne, hele holdet bag. Vi er alle helt normale mennesker, der bare blev ved og ved, nørdede noget og som nu er landet her sammen.”

Super Bowl på tv natten til søndag 4. februar

  • 22:00 TV 3+ blænder op for optakten til Super Bowl LII
  • 00:30 Kampen starter
  • 02:15 Halftime Show
  • 04:15 Slut

Nellie Bethel har 10.500 følgere på Instagram. Du kan følge hende her

Mia Vad

Cand.mag i Æstetik og Kultur fra Aarhus Universitet. Tidligere højskolelærer ved Nørgaards Højsole. Nu kommunikationskonsulent og freelanceskribent.