Heartbeats » Musik » Artister » Dansk Duo slægter The Weeknd på

Dansk Duo slægter The Weeknd på

4. juli 2017 | Fabian Hansen

Dansk Duo slægter The Weeknd på
Der er godt gang i den danske urban-musikscene for tiden. Både når det gælder dansk- og engelsksproget hiphop og R&B, skorter det ikke på nye talenter med lyd af internationalt format.
Et navn du i den forbindelse bør holde øje med er den københavnske duo Wiinston.
Gruppen som består af Daniel Wagtmann og Alfred Thomas udgav i foråret singlen ‘ Canada’, og er lige nu aktuelle med nummeret ‘Mio’. Der er tale om yderst velproduceret elektronisk R&B, hvis atmosfæriske lydunivers og stemningsfulde vokal især bringer mindelser om canadiske The Weeknd, der netop har spillet på årets Roskilde Festival. Begge numre er desuden ledsaget af flotte musikvideoer, der vidner om det høje ambitionsniveau hos duoen. Vi tog en snak med Wiinston for at høre lidt mere om deres baggrund og hvad, der er i vente fremover.
Q
Hvordan fandt i sammen? 
A
Vi har været venner i seks års tid og blev introduceret til hinanden igennem nogle fælles venner fra gymnasiet. Alfred har igennem alle årene forsøgt at slæbe mig med i studiet men uden det store held. Seks år senere betalte hans stædighed sig, og nu sidder vi her.
Q

Hvordan er rollefordelingen i gruppen?

 

A
Daniel er sanger/sangskriver, og Alfred er producer. Vi gør lidt det hele i fællesskab, men sådan sort på hvidt.
Q
Hvorfra stammer navnet WIINSTON?
A
Daniel: Min far, som også er musiker, er oprindeligt fra Barbados, Caribien. Han nåede aldrig at kende sin far, da han skred fra ham i en meget ung alder. Inden han smuttede, navngav han så min far Winston. Det blev aldrig hans officielle navn, men jeg synes, det er fedt! Vi har smidt et ekstra “i” ind, dels så det er lettere at finde, mens det også er symbolsk, da vi er to i gruppen.
Q
Hvad er historien bag jeres seneste nummer ‘Mio’?
A
Det er egentlig bare en kort gengivelse af nogle rigtig slørede nætter i Dubai. Vi var på en ferie med nogle venner for nyligt, hvor vi havde 3 dages layover i byen. Vi fik det bedste ud af det.
Q
Er der nogen historie/tanker bag musikvideoerne?
A
Vi vil gerne kreere et stærkt visuelt univers omkring WIINSTON, og dette gælder særligt musikvideoerne. Filmkunsten er forsvundet fra musikbranchen, og alle prøver istedet at optimere med små 30 sek-teasere skudt på en iPhone. For os betyder billederne rigtigt meget og er en stor del af vores historiefortælling. Vi vil ikke påstå, at der er et dybdegående narrativ, men videoen akkompagnerer klart musikken, hvilket skal skal give nogle fælles følelser om det samlede værk.

Hvilke musikalske inspirationskilder har i?
A
Vores forældre er musikere, og de er pisseseje.
Q
Er der mere musik på vej? 
A
Der er RØV meget på vej!