Dansemusikkens Keith Richards annoncerer maratonset
Radio & podcast
menu-close

Dansemusikkens Keith Richards annoncerer maratonset

19. december 2017 |

DJ Harvey er på plakaten med en 6-timers koncert på Sonar Festival i Barcelona til sommer.

Cand.mag. i journalistik og filosofi. Skriver om kultur, videnskab og teknologi. Kontakt: soren@heartbeats.dk

Foto: Rene Passet

Manden, der af Rolling Stones Magazine er udnævnt som en af “25 dj’s, der styrer verden”, spiller på Sonar Festival 2018.

DJ Harvey er kendt for sine udholdende maratonkoncerter, der varer størstedelen af natten.

Sonar bliver ingen undtagelse.

I 2018-udgaven kommer festivalgæsterne med på en musikalsk rejse, når den britiske legende spiller sig igennem 6 timers musik i en auditiv fortælling gennem funk, house, italodisco og synthpop. Og hvis man kan holde sig på benene, kan de lange optrædener lirke døre op i dansekroppen, man ellers troede var lukkede – men det kræver en dj, der ved, hvad han laver. Og det gør DJ Harvey.

Den erfarne dj, der på grund af sin veteranstatus er blevet kaldt “Dansemusikkens Keith Richards”, har gennem tyve år betvunget de største dansegulve verden over – fra London, Berlin og Ibiza til Rusland, Australian og USA, mens den sidste danske optræden var til Distortion i 2013.

Den længste koncert varede tre dage
Men hvor lang tid er 6 timer egentlig? Rundt regnet svarer det til 80 sange – eller 6,5 album med 12 sange á 4,5 minut på hver skive.

Til sammenligning spiller de fleste bands en hel til halvanden times musik pr. koncert, mens DJ Harveys personlige rekord er tre dage!

LÆS ARTIKEL Le Gammeltoft: Min favorit festival

Der er med andre ord masser af fed musik i vente, og det bliver selvfølgelig med sjæl og harmoniske melodier, når den levende legende river publikum rundt på Barcelonas største dansegulv til sommer. Skulle nogle tvivle på denne påstand, kan man med fordel læse DJ Harveys egen beskrivelse af sin musik:

You can’t understand the blues until you’ve had a broken heart and you can’t understand my music till you’ve had group sex on ecstasy.

Hvis du ikke kan vente, kan du se og høre DJ Harveys Boiler Room-optræden fra 2015 herunder.

 

Gorillaz, LCD Soundsystem og Richie Hawtin på lineuppet
Ud over strand, sol og varme (skulle det da ikke være nok?) byder næste års Sonar på kvalitetsmusik på tværs af genrer.

Indtil videre er Gorillaz, Bonobo, LCD Soundsystem, Diplo skrevet på plakaten. Også house- og technostjernerne Richie Hawtin, Bicep og John Talabot gæster festivalen. Sidstnævnte vil, ligesom DJ Harvey, også spille et 6-timers dj-set.

Sonar Festival 2018 løber af stablen d. 14.-16. juni i Barcelona. Billetterne koster €180 for alle tre dage og kan købes her.

Søren Vestergaard Thiesen

Cand.mag. i journalistik og filosofi. Skriver om kultur, videnskab og teknologi. Kontakt: soren@heartbeats.dk