Brian Wilson får sin dumpekarakter ændret til topkarakter
Radio & podcast
menu-close

Brian Wilson får sin dumpekarakter ændret til topkarakter

17. januar 2018 |

Beach Boys-legende må siges at have været før sin tid. Han fik den absolut laveste karakter, F, i musik.

René Slott er ansat på Heartbeats som musikkurator og som en del af den daglige drift på radioen og redaktionen.

Brian Wilson (nummer 2 fra venstre) har efter 59 år fået ændret sin high school-karakter. Foto: Screendump fra tv-optræden 14. marts 1964.

Den amerikanske sanger og producer Brian Wilson var søndag tilbage på sin high school Hawthorne i en meget særlig anledning. Anledningen var, at hans dumpekarakter skulle revurderes 59 år efter, han afsluttede sit forløb på high school.

Brian Wilson var som bekendt medstifter af The Beach Boys. Bandet blev dannet i 1961 og bestod af de tre brødre Brian, Dennis og Craig Wilson deres fætter Mike Love, samt Brian Wilsons studiekammerat Al Jardine. De nåede stor anerkendelse for mange af deres hits som f.eks. California Girls, I Get Around, Good Vibrations og ikke mindst Surfin’ (bandets første single nogensinde), der senere fik følgeskab af både Surfin’ USA og Surfin’ Safari. The Beach Boys konkurrerede på et tidspunkt mod The Beatles om at være verdens største band.

LÆS ARTIKEL LYDEKSPERT HOLDER BEATLES’ MUSIK EVIGT UNG

Endelig anerkendelse
Surfin’ og Brian Wilsons studietid er de to bærende elementer i denne historie. Tre år før udgivelsen af det nu meget anerkendte hit, Surfin’, var sangen allerede i sin spæde proces. At præcis denne sang skulle nå så stor anerkendelse lå bestemt ikke i kortene, hvis man skulle lytte til Brian Wilson musiklærer Fred Morgan tilbage i 1959. Dengang afleverede Brian Wilson en komposition som var et det første stadie af Surfin’. Men Fred Morgan var bestemt ikke imponeret, og den unge Brian fik dumpekarakteren F for sit værk.

Nu 59 år senere blev Brian Wilson inviteret tilbage på Hawthorn for at få omstøbt denne dumpekarakter til topkarakteren A. Den nuværende rektor på skolen Dr. Landesfeind var til stede for at anerkende Brian Wilson for den millionsucces Surfin’ endte med at opnå, og man kan på hans twitterprofil se et billede af en glad Brian Wilson få sit nye diplom, og sin endelige anerkendelse fra sin gamle skole.

Du kan nedenunder genhøre det store hit, som endte med at blive en essentiel del af den amerikanske musikhistorie:

https://www.youtube.com/watch?v=l2sfev-gu3I

PODCAST LOST IN SANDOZ LYTTER TIL PSYCH – BLANDT ANDET PET SOUNDS

Rene Slott

René Slott er ansat på Heartbeats som musikkurator og som en del af den daglige drift på radioen og redaktionen.