Ugens elektroniske anbefalinger
Radio & podcast
menu-close

3x3: Ugens elektroniske anbefalinger

20. januar 2018 |

Hver fredag får vi friske anbefalinger fra producere og dj’s i det elektroniske musikmiljø i Danmark. Vi taler med tre artister, stiller tre spørgsmål og lytter til tre tracks – god weekend

Fabian Hansen er DJ og musikjournalist. Han har desuden en alsidig musikbranche-erfaring fra arbejde på pladeselskab.

Velkommen til 3×3.

Hver fredag får vi friske anbefalinger fra producere og dj’s i det elektroniske musikmiljø i Danmark. Vi taler med tre artister, stiller tre spørgsmål og lytter til tre tracks. I denne uge har vi besøg af TAN, Whales og Dodoscope.

TAN er en upcoming Eurowave-duo, hvis synth-tunge lyd og visuelle stil trækker kraftigt på 80’ernes mere syntetiske afkroge. Dodoscope er en elektronisk producer, hvis mangefacetterede lyd omfavner alt fra techno og house til ambient og dub. Whales er en københavnsk trip-hop duo, hvis alsidige lyd blandt andet inkorporerer elementer fra electronica og rock.

 

TAN

Foto: Privat

Hvilke tre tracks hører i lige nu ?

  1. Enni Morricone – Veruschka (Youtube)
  2. Trikk – Proto-Rhyt (Black Version) (Youtube)
  3. Madonna – Borderline (Youtube)

 

Hvorfor dem? 

Morricone-nummeret er fra modefotografen Franco Rubartellis dokumentar fra 1971 om verdens første super supermodel Veruschka. Vi kan så godt li’ melodierne fra sangeren og det stemningsprægede i mixets nærmest rustne tilbagepressede, men samtidig episk-agtige facon. Det giver smukke billeder at lytte til. Det er i øvrigt fedt, at vi ikke fatter teksten, men vi mærker den. 
Trikk-tracket lyder lidt som tysk kælder-klubs musik. Dunkelt og sparsommeligt trance-skabende, der passer godt til det gear, du kan have på tekno-klubber, hvor alle har deres egen fest hver for sig, men alle har det sammen. Der er noget særligt spændende i det aspekt i elektronisk musik, der kan rykke noget i os…
Borderline er bare ét af alle de stærke tracks fra Madonnas første plade “Madonna”. Hele pladen kan anbefales! Der er en klassisk, lidt overproduceret 80er lyd, som virkelig holder her. Hun synger SÅ godt! Og synthesizerne lyder SÅ godt! Der er enormt mange gode melodier på pladen og små keyboard-roller rundt omkring, der er helt geniale.
Hvilke udgivelser ser i frem til?
Vi har en ven, der dukker op engang i mellem med et projekt eller en ide, der overbevisende fylder alt for ham. Han er ret wacked på den bedste måde og kalder sig Tettix Hexer. Det lyder vanvittigt! Han har ikke særlig meget musik ude, men alting holder, og engang imellem kan han fanges live . Det er superklaustrofobisk, elektronisk, eksperimenterende digital smadder, men samtidig er det poetisk og flydende. Vi kan bl.a. anbefale nummeret ‘EMMA’, og glæder os til at høre mere fra ham!!
FIND TAN PÅ FACEBOOK

 

Dodoscope

Foto: Tommy Frost

Hvilke tre tracks hører du lige nu?

  1. Zack Christ – Bruk Flarnomatik (Youtube)
  2. halvknægten – lydkammerat (Youtube)
  3. Karl – Sunshine Smile  (Youtube)

 

Hvorfor dem? 

Zack Christ er en af de få danske kunstnere, jeg konstant vender tilbage til og lytter til med stor respekt. Jeg opdagede ham i sin tid, da jeg var 15-16 år. Hans stil adskiller sig fra mange andre og fremstår for mig fuldstændig unik. Det er altid en overraskelse, når han udgiver nye releases. Herhjemme trådte han virkelig i karakter i 2011 med sin ‘Lucky Pork/Far East Side’-release, som gav mig lysten og drivkraften til selv at producere musik. Han er af de musikere, som jeg altid har beundret. Han er sindsygt dygtig og har et hav af numre og remixes på nettet – tjek ham ud!!!

Halvknægten opdagede jeg første gang tilbage i 2014. Helt klart et af de nye unge håb i den elektroniske musikverden i Danmark. Hans første album ‘Historier, del 1’ er en genistreg uden lige, som bliver ved med at udfolde sig og inspirere mig. Halvknægten har også –  i en meget ung alder – formået at finde sin helt egen stil – smadret bånd-ambience og tunge buldrende beats. Hvis Dungeons & Dragons havde et soundtrack med elektronisk musik, ville halvknægten stå bag det.

Karl er en ny upcoming kunstner fra Sverige. Han går også under navnet ‘elmount’. Elmount har jeg været fan af i lang tid. ‘Sunshine Smile’, som jeg har anbefalet, formår med meget simple lyrics at skabe en rigtig lækker og anderledes stemning. Her er en kunstner, som ikke prøver at gøre det sværere end det er, og i alt sin enkelthed bliver musikken dragende og meget stemningsfuld. Ikke ulig en kunstner som Uffe. 

LÆS OGSÅ FREMADSTORMENDE PRODUCER: JEG STARTEDE MED NOGET MEGET MÆRKELIG MUSIK

Hvilke udgivelser ser du frem til?

Karl er ret ny i gamet, men den første EP han udkom med i november, gjorde mig virkelig nysgerrig efter at se, hvad han har til os i 2018.

Whales

Foto: Emil Abildgaard

Hvilke tre tracks hører i lige nu?

  1. Thom Yorke – Two Feet Off The Ground (Youtube)
  2. Portishead – SOS (Youtube)
  3. Show me the Body – Trash (Youtube)

 

Hvorfor dem? 

Thom Yorke-nummeret blev udgivet uden de helt store armbevægelser i 2015 i forbindelse med et Rag n Bone-modeshow. Nummeret droner igennem de her meget smukke synth-arpeggio-akkorder, og er utroligt inspirerende i måden, det strækker sig og opbygges over lang tid. De tager sig god tid i kompositionen, og kommer hele vejen rundt i det univers synthesizeren byder ind med, før beatet og selve sangens struktur får lov at vise sig tre minutter inde. Det hele emmer bare af køligt overskud, og der er noget 90 ´er nostalgi i lyden.

‘SOS’ er et overraskende cover fra et af vores helt særlige favoritartister. Portishead er mestre i at skabe dystre, atmosfæriske universer med meget få virkemidler. Produktionen er tør, på grænsen til mangelfuld, men maler alligevel en masse billeder, der drager lytteren ind i sangen. Selvom det originalt er et ABBA-nummer, gør Portishead det til deres eget. Nummeret udkom otte år efter ‘Third’, så vi håber på at høre fra dem igen om en syv års tid.

DIY-scenen og den nye generation sprudler for tiden. Navne som King Krule, Mount Kimbie og Death Grips er navne, vi dyrker meget i vores studie under jorden på Nørrebro. I samme kategori kommer Show Me the Body – et upcoming band fra New York. De rammer ned i Youtube- generationen, men formår at træde oven vande med en spændende blandning af infantil punk-coolness og rørende storbypoesi. Deres materiale strækker i mange retninger og har en perfekt, uperfekt lyd.

Hvilke udgivelser ser i frem til?

Der er ikke bekræftet noget officielt, men i december 2017 spillede Nigel Godrich og Thom Yorke tre koncerter i USA med setlister, der i den grad antyder, at en ny udgivelse er på vej. Personligt håber vi på en Atoms for Peace-plade 2.0. Deres plade ‘Amok’ fra 2013 var vild og projektet har et kæmpe potentiale i og med, at projektet både spænder over Thom Yorkes soloplader og selvfølgelig originalt materiale fra bandet selv, der består af nogle af vores all time favorit-pionerer fra 90´erne. 

 

Fabian Hansen

Fabian Hansen er DJ og musikjournalist. Han har desuden en alsidig musikbranche-erfaring fra arbejde på pladeselskab.