Ugens elektroniske anbefalinger
Radio & podcast
menu-close

3x3: Ugens elektroniske anbefalinger

1. december 2017 |

Hver fredag får vi friske anbefalinger fra producere og dj’s i det elektroniske musikmiljø i Danmark. Vi taler med tre artister, stiller tre spørgsmål og lytter til tre tracks – god weekend

Fabian Hansen er DJ og musikjournalist. Han har desuden en alsidig musikbranche-erfaring fra arbejde på pladeselskab.

Illustration: Sofie Kammer

Velkommen til 3×3.

Hver fredag får vi friske anbefalinger fra producere og dj’s i det elektroniske musikmiljø i Danmark. Vi taler med tre artister, stiller tre spørgsmål og lytter til tre tracks.

I denne uge har vi besøg af Pernille, Third Wife og Mindy Cummings fra kollektivet Boogiemates.

Pernille er dj, radiovært og en central aktør på den danske elektroniske scene. Third Wife er en upcoming producer og pladeselskabsejer med en spændende ny techno-lyd. Boogiemates er et musiker- og dj-kollektiv, hvis varierede output favner den elektroniske musikhistorie fra disco til techno.

 

Pernille

Foto: Flemming Bo Jensen

Hvilke tre tracks hører du lige nu?

  1. UVB – Mixtion (Youtube)
  2. HVAD & Pan Daijing – Zhao Hua (Youtube)
  3. Lee Gamble – Ue8 (Youtube)

Hvorfor dem?

Jeg havde lukkevagten i Black Box på Culture Box for nylig, og både jeg selv og publikum havde det ret vildt over UVB – ‘Mixtion’. Det er en halvgammel undergrundsklassiker, som udkom på Mord Records i 2014 og det er rave hele vejen igennem, i sin reneste og mest effektive form, ikke så meget pjat.

HVAD aka Hari Kishore er en af mine helt store helte og ‘Zhao Hua’, som han har lavet sammen med Pan Daijing er simpelthen et af de smukkeste numre ever, punktum. Jeg er nærmest helt besat af det og kan slet ikke få nok. Det er super kontrastfyldt og på en eller anden måde larmer det mega meget, samtidig med at det jo er stoisk roligt og meditativt. Det udkom på en fremragende compilation fra PAN tidligere på året, som varmt kan anbefales – men ‘Zhao Hua’ (som i øvrigt betyder blomstrende blomster på kinesisk, hvor optur er det ikke?) er klart højdepunktet, i min optik.

Lee Gamble har for nyligt udgivet albummet ‘Mnestic Pressure’ på altid vilde Hyperdub og det er super fedt. Det er jo ingen hemmelighed at (musikalske) tendenser går i ring og ofte vender tilbage i mere eller mindre opdateret form efter en årrække, og jeg har ret meget optur over at høre Gamble’s kærlighed til gammel (aka start/midt halvfemser) IDM, som f.eks. Aphex Twin og Plaid, skinne igennem på denne udgivelse. Han har altid været en eklektisk type og det er han i allerhøjeste grad stadig – og det holder 100%.

Hvilke udgivelser ser du frem til?

Der sker vildt mange spændende ting på den danske elektroniske scene lige nu, og der er en masse både artister og labels, som jeg holder øje med, bl.a. de gode folk fra ØEN, Regelbau, Frederiksberg Records, Twin Cities, Ectotherm, Circle Vision, Nos Classics og naturligvis Posh Isolation. Derudover har førnævnte DJ HVAD som regel ild i et eller andet spændende, og så er der helt sikkert en hel masse nye folk derude, som jeg endnu ikke kender, og som jeg ser frem til at opdage. 

Hvis man skal tage de internationale briller på, så er labels som Blackest Ever Black, Northern Electronics, Kontra, Modern Love, PAN, Tresor og selvfølgelig Hyperdub også som regel på radaren. Men som nævnt tidligere sker der SÅ mange fede ting lige nu, så jeg holder øjnene og hjertet åbent og forsøger at holde tungen lige i munden.

Third Wife

Foto: Ranva Marie Jensen

Hvilke tre tracks hører du lige nu?

Hvorfor dem?

Albummet Three Sided Tape vol 1 med Lil Ugly Mane er det mest imponerende værk, jeg har hørt i lang tid. Troels Hastrup spillede pladen i Percy Records en dag og den blev ved med at have den der “WTF-effekt”, som mange gode plader har. ALLE produktioner er sindssygt fede og der er virkelig meget forskelligt på. Lil Ugly Mane fyrer igennem med breakbeat-house, black metal, gangster rap, trap og 00’er sample hip-hop a la tidlige Kanye West-produktioner. Numrene er leveret med så stort et overskud, at jeg stadig ikke helt forstår hvordan, han kan rumme al den musik.

Ben Sims – Gamma Ray Subway EP er min yndlings techno-plade for tiden. Det er tools hele vejen igennem, men de virker som de skal og vil altid kunne gøre det, som techno skal kunne. Insider tip: Hvis man mixer ‘The Stalker’ med Speedy J’s ‘Armstrong’ sker der et eller andet helt vildt. De to tracks er ret forskellige, men når man mixer dem sammen er det som om de nærmest er produceret til hinanden.

Viva La Droga er et nummer fra ’91, som jeg ikke ved så meget om andet end, at det er fra Tyskland og vist nok lavet af en duo der hedder Delkom. Produktionen, mixet og masteren lyder helt frisk og kunne have være lavet igår. Det er et af de numre, der har den der vægtløshed, som udødelige klassikere har. Meget af Kraftwerk’s musik har samme vægtløshed over sig, og den vibe er for mig det ypperste man som musiker kan nå med sin musik.

Hvilke udgivelser ser du frem til?

Der er et projekt, som går under navnet Hey U-Dubs. Jeg tror ikke, der er nogen vinyl planlagt endnu, men hvis den en dag kommer, så er det helt klart den, jeg ser mest frem til.

Ellers synes jeg meget af den techno, der kommer fra København, pt. har noget specielt. Det er fedt at være tæt på den scene lige nu, og jeg holder meget øje med, hvad der bliver sendt ud hos Euromantic, Ectotherm osv. Men altså, det er ikke kun technoen, det går godt for. Twin Cities laver fede plader i den house’ede ende af skalaen, ØEN REC. melder sig snart på banen i vinyl-gamet, Nos Classics har udgivet en god plade, og jeg glæder mig også til snart at kunne vise folk min egen plade, som kommer engang i det nye år.

FIND THIRD WIFE PÅ FACEBOOK

 

Mindy Cummings (Boogiemates)

Foto: Boogiemates

Hvilke tre tracks hører du lige nu?

  1. Bileo – You Can Win (Youtube)
  2. Marcos Valle – Estrelar (Youtube)
  3. Fouk – Kill Frenzy (Youtube)

Hvorfor dem?

Bileo fordi det bare er en dejlig, dejlig boogie-groove, der lokker dig til dansegulvet i stedet for at hive. Dejlige horn, og en laidback vibe, som man både kan fyre den af og danse tæt til. En ekstra bonus er, at nummeret ikke fejler det samme som mange andre 70’er diskonumre, og har rigeligt punchy bas og bund, der føles som en tiltrængt omfavnelse.  

Brasilianske Marcos Valle er en legende uden lige, og Estrelar kan så meget, uden at prøve. Estralar indeholder alle mine ynglingselementer, på den fedeste måde. Der er stanky funk-bas, der er hornsektion, en fantastisk rytmevokal, disco-arps og en vibe der kan få solen frem midt i december!

Fouk og Heist recordings rammer en vild lyd, der på en gang er moderne og oldschool. Jeg synes, at man kan mærke et enormt overskud på produktionen, og den løse samplebaserede produktion, pakket ind i et stramt, stramt mix, kan bare et eller andet. Det er lækkert, det er lounget, det er dansabelt.

Hvilke udgivelser ser du frem til?

Jeg er faktisk desværre ret dårlig til at holde mig opdateret med, hvad der kommer ud. Lige nu ved jeg kun, at Henry Wu og Earl Jeffers udgiver en EP på MCDE, og at Floating Points har en 20 minutters single på vej, som jeg glæder mig til. Jeg glæder mig også til at høre nyt fra Flying Lotus.

FIND BOOGIEMATES PÅ FACEBOOK
Fabian Hansen

Fabian Hansen er DJ og musikjournalist. Han har desuden en alsidig musikbranche-erfaring fra arbejde på pladeselskab.