Heartbeats » Musik » Artister » Ugens elektroniske anbefalinger

3x3: Ugens elektroniske anbefalinger

3. november 2017 | Fabian Hansen

Ugens elektroniske anbefalinger

Illustration: Sofie Kammer

Velkommen til 3×3.

Hver fredag får vi friske anbefalinger fra producere og dj’s i det elektroniske musikmiljø i Danmark. Vi taler med tre artister, stiller tre spørgsmål og lytter til tre tracks.

I denne uge har vi besøg af Baime, Riesenfeld og BIOROOT.

Baime er en københavnsk duo, hvis dj-talenter og melodiske techno-produktioner er  i høj kurs både herhjemme og internationalt. Riesenfeld er et lovende dj- og producertalent på den københavnske techno-scene, og desuden en del af det interessante pladeselskab TRTLNCK. BIOROOT er en nordjysk producer, hvis minimalistiske og hypnotiske house og techno-produktioner er godt på vej ud over stepperne.

Baime

Hvilke tre tracks hører i lige nu?

  1. Anja Schneider – All I See (Youtube)
  2. Finnebassen – Sanguine (Original Mix) (Youtube)
  3. Sebastien Leger – Model D (Original Mix) (Youtube)

Hvorfor dem?

Anja Schneider-tracket er helt fantastisk, og virker roligt med den blide vokal og det behagelige klokkeagtige spil på toppen. Men når man spiller tracket højt, finder man ud af, at vokalen hviler på en bund formet af en lækker rullende stortromme! Det virker både på dansegulvet og hjemme i sofaen. Vi plejer dog at spille det i de tidlige timer på klubben.

Finn Peder Wang fra Oslo har skruet dette helt fantastiske stykke musik sammen, hvor man virkelig kan mærke, at der er kælet for detaljerne. Lyden i tracket er overvældende, når det bliver spillet på et stort lydsystem, og man kan høre, at der er blevet brugt en god portion vintage analog-gear. Det er virkeligt et stykke musik, der kan sætte gang i gulvet.

Model D er en magisk, funky rejse skabt af den franske producer, som snart har snart 20 års jubilæum som artist og producer. Bassen er dyb og går lige i maven på et dansegulv. Det er en smule laid back, mens de mange melodiske elementer lyder helt perfekt sammen. Han er et sandt geni med hans synthesizere – og bare vent til den mellemøstlige melodi får lov at udfolde sig i breaket.

Hvilke udgivelser ser i frem til?

Vores gode ven Denis Horvat har lavet det her helt fantastiske remix, som vi har været så heldige at få fingrene i: Whomadewho – Dynasty (Denis Horvat Remix). Det kan virkelig sætte ild i dansegulvet! Martin Eyerer & Ackermann – Equilibrium Feat. Lou (Paul Ursin Remix) er en anden brandvarm sag, som vi næsten lige har fået ind af brevsprækken. Originalen er fra 2015, og har nu fået tre nye remixes. Læg specielt mærke til lyden og stemningen i remixet fra sicilianske Paul Ursin – den er der noget helt specielt over!

Find Baime på Facebook

Riesenfeld

Hvilke tre tracks hører du lige nu?

  1. Rrose – Curl (Youtube)
  2. Glenn Wilson – Patent (Youtube)
  3. Brian Bennet – Solstice (Youtube)

Hvorfor dem?

Rrose laver meget involverende musik, som gør, at man lige stopper op og lytter, om man kan lide det eller ej. Jeg er stor fan af udtrykket, og hører derfor også tracket Curl. Og netop det track har en meget organisk udvikling og en interessant rytme, der gør, at man let falder i trance.

Patent er hurtigt og bangeren. Det beskriver ret godt stemningen til en god fest. Desuden har det et sejt groove og den støvede industrielle lyd, som jeg bl.a. godt kan lide ved techno. 

Brian Bennet med Solstice er et gammelt funk-nummer fra albummet ‘Voyage’. Det har en vildt fed scifi-vibe og er samtidig funky. Jeg hører det tit, når jeg cykler rundt i København, hvilket gør, at man pludselig ikke har så travlt.

Hvilke udgivelser ser du frem til?

Jeg synes, at scenen i København har meget at byde på for tiden, især hvad angår techno. Derfor glæder jeg mig meget til de kommende udgivelser på bl.a. Ectotherm. Derudover glæder jeg mig til Euromantics udgivelse med Funeral Future og især den kommende plade på TRTLNCK, der hedder TRTLNCK 004.

Find TRTLNCK på Facebook

BIOROOT

Hvilke tre tracks hører du lige nu?

  1. Space Available – Portal Wish (Soundcloud)
  2. Grit – Clouded Horizon (Youtube)
  3. Resilent – 1.1 (Youtube)

Hvorfor dem?

Portal Wish-tracket er et af mine absolut favoritter lige for tiden. Det rammer mig bare lige der, hvor tanker og følelser flyder ud i et. Space Available har en evne til at skabe vidunderlige og stærkt emotionelle soundscapes, og Portal Wish er bare så skide dejligt og et perfekt eksempel herpå. En underrated artist, som fortjener noget mere anerkendelse – hold øje med ham.

Clouded Horizon – en moderne klassiker! Jeg fik for nylig tilføjet ”As I Look To The Sky From The Surface Of The Water” til min samling, og Clouded Horizon er nok min favorit på albummet. Groovy som bare pokker: bass, dejlige pads, tight underspillet percussion, massere af white noise – lige i skabet!

Med Resilent fortsætter vi med en gammel klassiker. Dette er bare ét af mange tracks fra den toneangivende periode i 90’erne, hvor tidsløse dub techno-tracks blev produceret i stor stil. Lige siden, at jeg blev bekendt med genren, har jeg været dybt betaget af netop hvor tidsløse mange af de gamle numre er. Jeg ville ønske, at nogen havde introduceret mig for den slags musik noget før, nu hvor jeg har haft muligheden siden jeg var en 7-8 år gammel.

Hvilke udgivelser ser du frem til?

Fmy udgav for nylig sin nyeste EP ”not dead, went home” via det danske kollektiv/label Truth Radio. Hvis man er til lofi-lyden, så er denne EP virkelig guld værd. I samme omgang vil jeg også give utrolig meget ros til Truth Radio, som virkelig engagerer sig og gør meget for at promovere artister! Slutteligt, så glæder jeg mig vildt meget til at få mit eget album ud i midten af november! Jeg har længe gået og arbejdet på kassetten, og der er simpelthen ikke noget bedre, end at kunne trykke launch, når man selv har været primus motor for hele processen.

Find BIOROOT på Facebook