Heartbeats » Musik » Artister » Ugens elektroniske anbefalinger

3x3: Ugens elektroniske anbefalinger

20. oktober 2017 | Fabian Hansen

Ugens elektroniske anbefalinger

Illustration: Sofie Kammer

Velkommen til 3×3.

Hver fredag får vi friske anbefalinger fra producere og dj’s i det elektroniske musikmiljø i Danmark. Vi taler med tre artister, stiller tre spørgsmål og lytter til tre tracks.

I denne uge har vi besøg af Uffe, Code Walk og Beastie Respond.

Uffe er en mangefacetteret dj/producer, som har udgivet musik på respekterede labels som Tartelet Records og Pets Recordings. Han står desuden bag det nystartede pladeselskab Nos Classics. Code Walk er en fremadstormende københavnsk duo, hvis lyd omfavner alt fra footwork og techno til garage og r&b. Beastie Respond er en ung producer, hvis bastunge udgivelser er begyndt at give genlyd på den internationale scene.

 

Uffe

Pressefoto

Hvilke tre tracks hører du lige nu?

  1. Four Tet – New Energy (YouTube)
  2. Lino Capra Vaccina – Echi Armonici da Antico Adagio (YouTube)
  3. Blaze – Lovelee Dae (2020 Vision Remix) (Youtube)

Hvorfor dem?

I øjeblikket hører jeg meget albums fremfor enkelte tracks. Jeg har fulgt Four Tet nærmest så længe, jeg kan huske. New Energy er desværre en tynd kop suppe. Hvorfor skal I læsere så høre mig brokke mig om den her plade? Jo, jeg vil varmt anbefale den til de lyttere, som ikke er bekendte med hans enorme bagkatalog, da pladen mere eller mindre er en summa summarum af hans karriere under navnet Four Tet. Hvis der er numre, man kan lide på det nye album – med den misvisende titel -, er der helt sikkert en plade eller tre at finde i hans bagkatalog, som er mere fyldestgørende.

Lino Capra Vaccina-pladen faldt jeg helt tilfældigt over på en late night online digger-session på diverse pladebutikkers hjemmeside. Det er nok den plade, jeg har hørt flest gange på det sidste. Det er lange, hypnotiske numre bestående af klokker, gonger, kor og et strengeinstrument, jeg ikke helt kan placere.

Blaze fordi.. jeg vil ikke lyve – jeg har desværre til tider en svaghed for døllet døb-house. Det er en guilty pleasure. Men så overhovedet ikke.

Hvilke udgivelser ser du frem til?

Jeg har kedet mig lidt over Floating Points output siden hans album ‘Elania’ fra 2015. Han har arbejdet mere og mere med sit liveband siden pladen og lavet et par forskellige ep’er. På hans nye single ‘Ratio’ lyder det som om, han ligesom prøver at kombinere sin ”gamle” mere dansable lyd med den nye mere prog-agtige lyd. Jeg har ikke hørt nummeret endnu, men det varer 20 minutter, så det kan jo kun være spændende at høre hvilken retning, han er på vej i.

find uffe på facebook

Code Walk

Foto: Stephanie Stål

Hvilke tre tracks hører i lige nu?

  1. Astrid Sonne – Overexisting (SoundCloud)
  2. NRSB-11 – Consumer Programming (YouTube)
  3. Gábor Lázár & Mark Fell- Untitled 3 (YouTube)

Hvorfor dem?

Astrid Sonne fordi der er en helt speciel intensitet over modsætningen af stilhed og støj i dette track, og det lykkes så fint at ramme en presset sound, der lader den melankolske klang komme til sin ret. Astrids album Human Lines er ude midt i november, og I kan godt glæde jer!

Man skal egentlig høre hele Commodified pladen, men Consumer Programming er et højdepunkt. Det kan også kun blive godt, når holdet er Gerald Donald, DJ Stingray og Penélope Martín.

Gábor Lázár & Mark Fell fordi The Neurobiology of Moral Decision Making er en udgivelse, der kun er blevet bedre med tiden. Den minimale æstetisk og den langsomme udvikling lægger fokus på sound og rytmik på en måde, der er samtidigt intens og afslappende.

Hvilke udgivelser ser i frem til?

I dag udkommer Lee Gambles næste album Mnestic Pressure. Skamløs fanboy hype herfra!

find code walk på facebook

Beastie Respond

Foto: Rebekah Cromwell

Hvilke tre tracks hører du lige nu?

  1. Code Orange – I Am KING (YouTube)
  2. Sully – Casablanca Feat. Jendor (Soundcloud)
  3. dBridge – DB vs 45 King (YouTube)

Hvorfor dem?

Jeg vendte fornyligt tilbage til Code Oranges forrige album I Am KING, hvor jeg virkelig nyder titelnummeret. Jeg kender ikke så meget forskelligt hardcore, men jeg har en del venner, der går meget op i det, og jeg får tit snappet nogle gode navne op den vej. Code Orange var et af dem.

Jeg har lige købt Sullys seneste EP ‘Escape’, og Casablanca er det første nummer, der har sat sig fast. Sully’s grime-lyddesign er altid virkelig spændende, og lyder bekendt og helt friskt samtidigt.

DB Vs 45 King – super hårdt nummer, med en klar dBridge signaturlyd, Fat Boys samples og det hele.

Hvilke udgivelser ser du frem til?

Jeg ser virkelig frem til det kommende M.E.S.H.-album. Indtil nu er der sluppet et nummer fra albummet, som er virkelig interessant. Jeg har været glad for M.E.S.H. længe, og det er fedt at høre hvordan hans ret abstrakte lydunivers også kan fungere på mere funktionelle tracks. Derudover ser jeg frem til Sam Bingas kommende Champion EP, hvor han, i samarbejde med Rider Shafique, går helt dancehall!

find beastie respond på facebook